Haberler

Yozgat'ta Ekmek Zammına Yapılan İtiraz Sonuç Verdi

Yozgat’ta fırın işletmecilerinin 70 kuruşa satılan 250 gram ekmeğe yüzde 30 zam yapılarak 90 kuruşa çıkarılmasına Tüketicileri Koruma Derneği tarafından yapılan itiraz kabul edilerek 80 kuruşa düşürüldü.

Yozgat'ta fırın işletmecilerinin 70 kuruşa satılan 250 gram ekmeğe yüzde 30 zam yapılarak 90 kuruşa çıkarılmasına Tüketicileri Koruma Derneği tarafından yapılan itiraz kabul edilerek 80 kuruşa düşürüldü.

Yozgat'ta fırın işletmecileri Eylül ayının sonunda 70 kuruşa satılan 250 gram ekmeğe yüzde 30 zam yaparak 90 kuruşa çıkarmışlardı. Ekmek zamınan yapılan yüzde 30'luk zamma vatandaşların büyük tepki göstermesi üzerine Yozgat Tüketicileri Koruma Derneği yapılan zamma itiraz etti. İtiraz üzerine valilik, Vali Yardımcısı Adnan Daldal başkanlığında bir komisyon kurarak yapılan zammın değerlendirilmesini sağladı. Bugün yapılan komisyon toplantısında yapılan değerlendirmeler sonucunda yapılan zamdan 10 kuruş çekilerek, 250 gram ekmeğin 80 kuruşa satılması kararlaştırıldı.

Komisyon toplantısı sonrası Valilik tarafından şu açıklama yapıldı. "İlimizde uygulanmakta olan 250 gram ekmeğin 70 kuruş olan fiyatına zam yapılıp 90 kuruşa çıkarılıp satışa sunulması üzerine, vatandaşlarımızdan gelen tepkiler ve olumsuz etkiler üzerine; Vali Yardımcısı Adnan Daldal Başkanlığında, Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılıçarslan, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Latif Altın ve Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Tufan'dan teşekkül eden komisyon 14 Şubat 2008 tarih ve 26787 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan "Esnaf ve Sanatkarlarca Üretilen Mal ve Hizmetlerin Fiyat Tarifeleri Hakkındaki Yönetmeliğin 62. maddesi" gereğince durum değerlendirilerek, çevre İllerde uygulanmakta olan ekmek fiyatları da dikkate alınarak, yapılan zammın TÜFE ve TEFE oranlarının çok üstünde olduğu, alım gücü yerinde olmayan dar gelirli vatandaşlarımızı mağdur edeceği göz önünde bulundurularak, bundan böyle 250 gram olan ekmeğin fiyatının 80 kuruş olarak belirlenmesine karar verilmiştir." - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yozgat Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title