Haberler

Yozgat'ta Çifte Şehit Acısı

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde, bu sabah PKK'lı teröristlerle girdikleri çatışmalarda şehit olan 3 askerden 2'si Yozgatlı. Şehitlerden Yozat'ın Sorgun İlçesi'nden 36 yaşındaki Astsubay Üstçavuş Nusret Atmaca ile Aydıncık ilçesinden 26 yaşındaki Uzman Çavuş Bekir Şimşek'in baba ocaklarına ateş düştü.

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde, bu sabah PKK'lı teröristlerle girdikleri çatışmalarda şehit olan 3 askerden 2'si Yozgatlı. Şehitlerden Yozat'ın Sorgun İlçesi'nden 36 yaşındaki Astsubay Üstçavuş Nusret Atmaca ile Aydıncık ilçesinden 26 yaşındaki Uzman Çavuş Bekir Şimşek'in baba ocaklarına ateş düştü. 11 yıllık evli olan ve 2 çocuk babası olan şehit Astsubay Üstçavuş Nusret Atmaca'ın acı haberi, Sorgun'un Aşağıcumafakılı Köyü'nde oturan baba ocağına ulaştı. Astsubay Nusret Atmaca'nun şehit olduğu haberini, Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ve İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım köye gelerek, çiftçilik yapan baba Osman Atmaca'ya bildirdi. Acı haberle yakınları şehit evine akın etti. Sorgun İlçe Özel İdare Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kar nedeniyle kapalı olan yolları açıp, kumlama çalışması yaparken, şehidin baba ocağına Türk bayrakları asıldı. Amcası İrfan Atmaca, şehidin 7 yaşında bir oğlu, 5 yaşında da bir kızı olduğunu belirterek, "Şehidimiz 19 yıldır görev yapıyordu. En son bir hafta önce telefonla görüştük. İyiyim dedi bana. Silopi'yi temizledik, şimdi nereye gideceğiz bilmiyorum dedi bana. Asıl görev yeri Urfa'daydı. Geçici olarak Silopi'ye gitti. Oradan da Sur'a geçmişler. Bir oğlu bir de kızı vardı" dedi.

Şehit Nusret Atmaca'nın eşi Nihal Atmaca ile 11 yıllık evli oldukları, 7 yaşında Osman Kürşat ile 5 yaşında Ülkü Nisa Atmaca adlı 2 çocukları olduğu öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Aydıncık Sorgun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title