Haberler

Yozgat'ta "Arapça Metin Canlandırma" Yarışması

Bu yıl yedincisi düzenlenen "Arapça Metin Canlandırma" yarışmasında Yozgat Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bölge birincisi oldu.

Bu yıl yedincisi düzenlenen "Arapça Metin Canlandırma" yarışmasında Yozgat Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bölge birincisi oldu.

Türkiye genelinde bin 28 İmam Hatip Lisesinin katıldığı yarışmada, Yozgat Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bölge birincisi olarak Türkiye finalinde Yozgat'ı temsil etmeye hak kazandı.

Okul Müdürü Cafer Akbaba, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışmaya il genelinde 9, bölgede ise 11 okul arasından birinci olduklarını söyledi.

Yarışmaya katılan öğrencilerin performanslarını videoya çekerek, Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne gönderdiklerini ifade eden Akbaba, "Yozgat genelinden yarışmaya 9 okulumuz katıldı. Burada çektiğimiz videoları Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne gönderildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda okulumuz bölge biricisi olarak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı." dedi.

Arapça Metin Canlandırma yarışmasının bir çok kişinin tahmin ettiğinin aksine hutbe okuma yarışması olmadığını belirten Akbaba, şunları kaydetti:

"Yarışmanın ana amacı, Arapça metinlerin doğru bir dil vurgusu ile canlandırılmasıdır. Yarışma için seçilen bazı metinler edebi içerikli olup dilin en iyi kullanıldığı, anlamı oldukça derin metinlerdir. Bazı metinler ise, veciz üsluplarla hikayelerin canlandırılmasını hedeflemektedir. Birkaç kişilik küçük bir tiyatro uygulaması gibi değerlendirilecek bu yarışma türünde, öğrencilere sahnede konuşma kabiliyeti kazandırılması hedeflenmektedir. Metin canlandırma yarışması, Arapça metinlerin doğru seslendirilmesini ve öğrencinin drama ve tiyatro yeteneğinin ön plana çıkarılmasını hedefleyen bir yarışmadır."

Öğrencilerin Arapça öğretmeni Hüseyin Çiftçi yönetiminde hazırlandıklarını kaydeden Akbaba, Arapçayı yaygınlaştırmak ve sevdirmek amacıyla yapılan bu yarışmada Yozgat çapında bir ilke imza attıkları için mutlu olduklarını, 30-31 Mayıs tarihlerinde Kızılcahamam'da yapılacak olan Türkiye finalinde hem bölgeyi hem de Yozgat'ı en iyi şekilde temsil edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Türkiye Yozgat Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title