Haberler

Yozgat'ta 90 Bin Öğrenci Yarıyıl Tatiline Girdi

Yozgat’ta 2014-2015 eğitim öğretim yılında 90 bin öğrenci karnesini alarak yarıyıl tatiline girdi.

Yozgat'ta 2014-2015 eğitim öğretim yılında 90 bin öğrenci karnesini alarak yarıyıl tatiline girdi.

Yozgat Milli Eğitim Vakfı İlkokulunda karne dağıtım töreni düzenlendi. Karne dağıtım törenine Vali Vekili Adnan Daldal, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, daire müdürleri, öğretmenler veliler ve öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, öğrencileri tebrik ederek, 2014-2015 yarıyıl tatiline sorunsuz girdiklerini ifade etti. Kuş, "İl genelinde yaklaşık 90 bin öğrenci ve 6 bin 800 öğretmenimiz yarıyıl tatiline girdi. Bugün çok şükür birinci dönem tatiline hasasrsız, kazasız, belasız girdik. İnşallah yaz tatiline de böyle sorunsuz gireriz" dedi.

Vali Vekili Adnan Daldal'da kendisinin okul dönemiyle şimdiki dönem arasında çok büyük fark olduğunu belirterek, günümüzde eğitim gören çocukların çok şanslı olduğunu söyledi. Daldal, "Bugün sizi böyle görünce benimde çocukluğum aklıma geldi. Tabi bizim çocukluğumuzda bu kadar güzel imkanlar yoktu. Biz bu okulu, Köylere Hizmet Götürme birliği olarak geçen sene Milli Eğitim Vakfının verdiği ödenekle tamamladık. Çok güzel şartlarda eğitim alıyorsunuz bunların kıymetinin bilinmesini isterim Biz ilkokul 2. Sınıftayken 57 kişiydik şimdi sınıflarımız 25 kişilik ortalamayla eğitim almaktadır. İdeal modern eğitimde budur diye düşünüyoruz. Bu vesile ile öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize iyi tatiller diliyorum" diye konuştu.

Öte yandan Adnantur Özel Öğrenci servis şoförleri de başarılı öğrencileri çikolata ile ödüllendirdi. Yaşar Yalçın isimli şoför, öğrencilerin bugün karne sevinci yaşadıklarını belirterek, "Bizde çocukların karne sevincine ortak olmak istedik. Servisimizde bulunan bütün öğrencilerimize çikolata ikram ettik. Çocuklar da çok sevindi" dedi.

Öğrencilerde çikolata ikramından dolayı servis şoförlerine teşekkür etti. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kazım Arslan Saim Kuş Yozgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title