Haberler

Yozgat'ta 75 Yaşındaki· Hasta Felç Geçi·rmekten Kurtarıldı

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde gerçekleştirilen ameliyatla 75 yaşında hastanın felç olması önlendi.

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde gerçekleştirilen ameliyatla 75 yaşında hastanın felç olması önlendi.

Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ferit Çiçekcioğlu ile öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ertan Demirdaş ve ekibi 75 yaşındaki hastanın sol karotis damarındaki darlık, başarılı cerrahi müdahale ile açarak felç olması önlendi.

Halk arasında şah damarı olarak bilinen ve Yozgat'ta ilk olma özelliği taşıyan ameliyatla hastanın felç olmasının önüne geçildi.

Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ferit Çiçekcioğlu, yaptığı açıklamada, hasta, görme kaybı, baş dönmesi, bulantı, kusma, konuşma bozukluğu, söyleneni anlayamama gibi şikayetlerle hastaneye başvurduğunu söyledi.

Çiçekcioğlu, "Yapılan tetkiklerle halk arasında şah damarı olarak bilinen sol karotis arterinde yüzde 95'e yakın darlık tespit edilerek ameliyata alındı. Beyni besleyen ana damar olan şah damarında çok şiddetli olan darlık başarılı şekilde giderilerek hastanın felç olma riski ortadan kalktı. Hastamız bir iki gün içinde taburcu edilecektir." dedi.

Felçi engelleyen ve en güvenilir yöntem olan Karotis Endarterektomi tanı ve tedavisinin üniversite hastanelerinde yapıldığına dikkat çeken Çiçekçioğlu, şah damarındaki daralma ve tıkanıklık gibi durumlarda geç kalınması halinde kalıcı felçlere neden olunduğunun altını çizdi.

Kaynak: AA / Sağlık

Bozok Üniversitesi Yozgat Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title