Haberler

Yozgat'ta 6 Bin Kişiye İftar Verildi

Güncelleme:

İstanbul Bayrampaşa Belediyesi, Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi, Yerköy ilçesinde 6 bin kişiye iftar verdi.

Bayrampaşa Belediyesi tarafından "Kardeşlik Sınır Tanımaz" sloganıyla başlatılan, "Bereket Ekspresi" ve Yozgat Valiliği ile Yozgat Belediyesi işbirliğiyle hazırlanan ve "Gönül sofrasında sizlerle" sloganıyla yola çıkan "Bozok Bereket Kervanı" Yerköy Molla Hüsrev Camisi önünde iftar verdi.

Vali Yazıcı, Bayrampaşa Belediyesinin Bereket Ekspresi'nin Anadolu'da da iftar sofraları oluşturduğunu, 1 Temmuz Salı günü İstanbul'dan hareket ettiğini, Bereket Ekspresi ile Yozgat Valiliği ve Belediyesi tarafından yola çıkan Bozok Bereket Kervanı'nın ortak iftar sofrası kurduğunu söyledi.

Vatandaşlarla birlikte aynı sofrada iftar açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Yazıcı, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün burada iki önemli oluşumun iki önemli çalışmanın birleştiği bir faaliyet içerisindeyiz. Birisi Bayrampaşa'dan gelen İstanbul'dan yola çıkan 'Kardeşlik Sınır Tanımaz' sloganıyla yola çıkan 'Bereket Ekspresi' bir diğeri de bizlerin bir sene önce Bayrampaşa'dan ilham alarak başlattığımız ama tamamen Bozok Yaylası Yozgat sınırları içerisinde cereyan eden 'Bozok Bereket Kervanı' tabi geçen sene bütün ilçelerimizi gezdik. Geçen sene başlatmış olduğumuz bu kervanla, yine bu senede de gezmeye başladık. Ancak bu sene bir sürprizle karşılaştık. Bu sürpriz ise Bayrampaşa Ekspresi'nin ilimiz sınırları içerisinde demiryoluyla geçecek olmasıydı. Tabi bunun ilk istasyonumuz ilçe bazında Yerköy sonra Şefaatli Yenifakılı geliyor. Bugün Yerköy ilçemizde durdular. Misafirimiz oldular ve ortak düzenlediğimiz iftar programına 6 bin yemek dağıtımı gerçekleşti. 6 bin Yerköylü vatandaşımız ile beraber aynı duaya amin demek, aynı yemeğe kaşık sallamak, aynı havayı teneffüs etmek, aynı duygu ve düşünceler etrafında toplanmak güzel bir olay."

"Bereket Ekspresi"nin Yerköy'den sonraki durakları Yozgat'ın Şefaatli ilçesi, Kayseri, Sivas, Malatya, Mersin, Karaman, Konya, Afyonkarahisar, Manisa'nın Salihli, Aydın'ın Nazilli, İzmir'in Selçuk ve Tire ilçeleri, İzmir, Soma ve Manisa. - Yozgat

Kaynak: AA / Güncel

Yozgat Belediyesi Bayrampaşa İstanbul Yerköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title