Haberler

Yozgat Sürmeli Kültür ve Sanat Etkinliklerinde Vatandaşa Testi Kebabı İkram Edildi

Yozgat’ta bu yıl 17’ncisi düzenlenen Uluslararası Sürmeli Kültür, Sanat ve Sosyal Etkinlikleri kapsamında vatandaşlara testi kebabı ikram edildi.

Yozgat'ta bu yıl 17'ncisi düzenlenen Uluslararası Sürmeli Kültür, Sanat ve Sosyal Etkinlikleri kapsamında vatandaşlara testi kebabı ikram edildi.

Yozgat Cumhuriyet Meydanında kurulan ocakta pişirilen testi kebapları, Vali Kemal Yurtnaç, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ve Belediye Başkanı Kazım Arslan tarafından vatandaşlara ikram edildi. Vali Yurtnaç, testi kebabının Yozgat'ın tescilli yemeklerinden biri olduğunu belirterek, "Testi kebabını il dışına tanıtmayı istiyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu etkinlikleri öyle büyüteceğiz ki, Yozgat dışından millet buraya testi kebabı yemeye gelecek. Bizim de amacımız burada şimdi bunların tadına bakacağız ve halkımıza bunları tattıracağız. Belediyemizi de bu tanıtım çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Arslan da şehirlerin bir takım değerleri ve özellikleri olduğunu ifade ederek, "Biz de bu değerlerimi çeşitli vesilelerle yaşatmaya çalışıyoruz. Yemek kültürü şehirlerin en önemli özellikleridir. Bu manada Yozgat'a baktığımız zaman da bazı yemeklerin Türkiye'nin diğer illerinden daha fazla öne çıktığını görüyoruz. Arabaşımız gibi, tandır kebabımız gibi ve özellikle de testi kebabımız, Yozgat'tan başka bir yerde yapılmayan güzel bir yemeğimizdir" diye konuştu.

Testi kebabını en iyi şekilde tanıtmayı hedeflediklerini vurgulayan Başkan Arslan, "Testi kebabını hem Yozgat'ta yaygınlaştırmak hem de Türkiye genelinde tanıtmak istiyoruz. Bu tanıtımın mutlaka Yozgat'a da artı değeri olacaktır. Genelde de bunu Sürmeli Kültür Etkinlikleri kapsamında yapıyoruz. Daha önceki yıllarda bunu yarışma olarak yapıyorduk ama bu sene yarışma olarak değil de bir sunum olarak yapmayı düşündük. Lokantacılar Odası ile yaptığımız görüşme sonucu bütün lokantalarımızın aşçıları testileri hazırladılar, vatandaşlara da alanımızda ikram edeceğiz. Onların aracılığıyla da aslında bütün Türkiye'ye sunmuş olacağız" dedi. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kemal Yurtnaç Kazım Arslan Türkiye Yozgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title