Haberler

Yozgat Spor Vadisi 1. Etap Tesisleri İçin İmzalar Atıldı

Güncelleme:

Yozgat Spor Vadisi 1. etap tesisleri ihale işi imza töreni, Vali Abdulkadir Yazıcı ve Belediye Başkanı Kazım Arslan'ın katılımıyla gerçekleşti.

Yozgat Spor Vadisi 1. Etap tesisleri ihale işi imza töreni, valilik toplantı salonunda Vali Abdulkadir Yazıcı ve Belediye Başkanı Kazım Arslan'ın katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıda konuşan Yozgat Valisi Yazıcı, iki yıldır üzerinde çalışılan Spor Vadisi'nin önemli bir dönüm noktasına gelindiğini belirterek, 3 etaptan oluşacak vadinin 1. Etap çalışmalarının başlanacağını söyledi. Spor Vadisi'nin kentin sosyal hayatı hareketlendirmenin yanı sıra gerek yurt içinden, gerek yurt dışından gelen Yozgatlılara önemli katkılar sunacağını vurgulayan Vali Yazıcı, "Hemşehrilerimizi Yozgat içerisinde daha fazla tutabilme, tatillerini burada geçirmelerini sağlamak istiyoruz. Ayrıca Yozgat içindeki gençlerimizin sosyal hayatlarını canlandırma noktasında da Spor Vadisi önemli bir açığı kapatacak" dedi.

Kentte sosyal alanların yetersiz olduğuna değinen Vali Yazıcı, "Sosyal alanların yetersizliğinin tespiti ile bu yola çıktık. Nohutlu Göleti ve çevresinin değerlendirmek istedik. Bin 700 dönüm bir alanın boş durduğunu gördük ve bunu da hemşehrilerimizin hizmetine sunmak istedik. Bunu için bir taraftan istimlaklara başlarken bir taraftan da proje üzerinde çalışmaları sürdürdük. Alacağımız kararın isabetli bir karar olması için çok ayrıntılı düşündük. Projenin yavaş ilerlemesi istimlak işlemlerinin devam etmesi nedeniyle oldu" diye konuştu.

Spor Vadisi'nin Yozgat'a kazandırılmasında TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a katkılarından dolayı teşekkür eden Vali Yazıcı, 3 etaptan oluşan vadinin 1. etabının ihalesinin yapıldığını vurgulayarak, "Bu etapta yüzme havuzu, gençlik merkezi, sporcu fabrikası binası, 400 metre atletizm pisti, 3 adet basketbol voleybol sahası, 3 adet pota sahası, 2 adet mini futbol sahası, 2 adet tenis kortu, uzun atlama sahası, pinpon sahası, tırmanış tuvarı, kaykay pisti, seyir terası, uçurtma tepeleri 735 kişilik açık amfi tiyatro, fitness alanı, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, sosyal alanlar yer alıyor. Bugün sözleşmesini imzalayacağımız ihalenin bedeli 8,5 milyon lira ancak il tipi gençlik merkezi de yine 5 milyondan fazla bir rakam oluşturuyor. Hepsini topladığımızda şu anda 25 milyon liralık bir yatarım bu sahaya yapılacak. Spor vadisi çalışmaları belediye ile başladık.Valilik ve il özel idaresinin yapacağı çalışmalardan sonra asıl görev belediyenin olacak" dedi.

Vali Yazıcı, vadinin ikinci etabında ise dağ kızağı, macera parkı, bungalov evleri ve bağlı sosyal tesis binası, gezi treni ve tünel, iskeleler ve kayık üniteleri, bisiklet evi ve yolları, kuş gözlem ve seyir kuleleri, hobi bahçeleri, gölet düzenlemesi ve piknik alanları, fitness alanı, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, köprülerin yer alacağını kaydetti. Vali Yazıcı, Spor Vadisi'nin 3. etabında ise yaklaşık 100 bin adet ağaç dikileceğini belirterek, "Biz üçüncü etapta yapılması gerekenlerin çoğunu yaptık. 85 bin ağaç diktik. 15 bini boylu ve büyük fidanlar. Sulama sistemleri ihale edildi. Su depoları yapıldı. Biz baharla birlikte sıcaklar bastırır bastırmaz orada ki 15 bin tane 1,5-2 metre boyundaki ağaçları sulamaya başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Adnan Daldal ve yüklenici firma ile protokollere karşılıklı imza attı. Vali Yazıcı ve Belediye Başkanı Arslan, vadinin Yozgat'a hayırlı olmasını diledi. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kazım Arslan Yozgat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title