Haberler

Yozgat Şeker Fabrikası 19. Dönem Pancar Alım Kampanyası Başladı

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde bulunan Yozgat Şeker Fabrikası, 19. Dönem pancar alım kampanyasını düzenlenen tören ile başlattı.

Yozgat Şeker Fabrikası Meydan Tesislerinde düzenlenen törene Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Yozgat Garnizon Komutanı Jandarma Albay Selçuk Yıldırım, İlçe Kaymakam vekili Oğuzhan Sargın, Belediye Başkan vekili Murat Gürbüz, Pankobirlik Başkanı Kürşad Arslan, Yozgat Şeker Fabrikası Müdürü Turan Arslan, daire müdürleri ve çiftçiler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Yozgat Şeker Fabrikası Müdürü Turan Arslan, 2015/2016 18.dönem de Yozgat Şeker Fabrikası olarak 73 bin 900 dekarda, 139 köyde 2 bin 711 adet çiftçimiz ile 394 bin ton bedele esas pancar tesellüm ettiğini belirterek, "Bu tesellüm edilen bu pancardan 50 bin ton pancar Çorum şeker fabrikamıza sevk edilmiştir. Bakiye kalan 344 bin ton bedele esas pancardan 321 bin ton firesiz pancar işlenerek 43 bin 470 ton kristal şeker, 13 bin 652 ton melas, 100 bin ton yaş pancar posası üretimi yapılmıştır. Pancar bedeli olarak üreticilerimize 76 milyon TL ürün bedeli ödemesi gerçekleştirilmiştir. Üretimi gerçekleştirilen ürün bedellerinin ekonomik değeri 122 milyon TL olmuştur" dedi.

19'uncu dönem 2016/2017 kampanya döneminde Yozgat Şeker Fabrikası olarak 6 ziraat bölge şefliğimizde 9 ilçede 135 köyde 2 bin 734 adet çiftçimiz ile sözleşme yapıldığını ifade eden Arslan "12 tesellüm merkezinde toplam 520 bin ton pancar alımının gerçekleşeceği öngörülmektedir. Bedele esas alınacak 480 bin ton pancarın 58 bin tonu Turhal Şeker Fabrikamıza sevk edilecektir. Bedele esas 422 bin ton pancar Yozgat Şeker Fabrikamızda işlenecektir. Firesiz işlenecek pancar miktarının 395 bin ton olarak gerçekleşeceği öngörülmektedir. 395 bin ton pancardan 54 bin ton kristal şeker, 16 bin ton melas, 113 bin ton yaş pancar posası üretimi gerçekleştirilecektir. Pancar bedeline karşılık olarak üreticilerimize ürün bedellerinin yüzde 20 sine tekabül eden 20 milyon tl. Avans olarak ödenmiş olup, bakiye kalan 80 milyon TL Pancar bedelinin ödemesi ise tesellümün bittiği tarihten itibaren iki ay içinde gerçekleştirilecektir. Yozgat şeker fabrikası 209 daimi işçimiz, 95 mevsimlik işçimiz, 350 taşeron işçimiz 27 memurumuz ile Yozgat ilinin en çok istihdam sağlayan işletmesi olarak her geçen yıl kendini yenileyerek faaliyetlerine devam etmektedir" diye konuştu. .

Daha sonra konuşan AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, 2016-2017 Pancar alım kampanyasının hayırlı olması dileklerinde bulunarak, "Şeker Fabrikamızın kurulalı 19 yıl oldu. 19 yıldır da üretimine devam ediyor. Burası Yozgat'ımızın ve Sorgun'umuzun parlayan yıldızı can damarıdır. Çünkü burası tarımın sanayi dönüştüğü ürün haline geldiği bir tesistir. Onun için bizim için çok önemli ve çok kıymetlidir" şeklinde konuştu.

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç da, Yozgat'ın tarım ve hayvancılık bir memleket olduğunu belirterek, "Bu tür değerlerimizi daha da artırmamız lazım. Yani tarımsal sanayiye doğru gitmemiz lazım. Burası da bir tarımsal sanayi kuruluşudur. Sorgun hareketli bir ilçemiz. Geçen hafta tarım fuarımızı açtık. Orada da söyledim. Buğdayı üretip, şeker pancarını üretip, piyasaya arz etmekten ziyade bunu işleyip birde marka haline getirip kamu oyu pazarına sunmak bizim için daha değerli, ekonomik açıdan daha önemli şey. Biz onun için diyoruz ki tarımsal sanayi destekleyeceğiz ve geliştireceğiz. Özellikle göç çok yaşandığı yerlerde emek yoğun çalışmaların ileriye çıkartılması lazım" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kampanya döneminde Yozgat Şeker Fabrikasına pancar getiren ilk 6 çiftçiye cumhuriyet altını verildi. Ödüllerin ardından kampanya süresi başladı. Kampanyanın ilk gününde Yozgat Şeker Fabrikası fabrika sahaları önünde çiftçiler uzun kuyruklar oluşturmaları dikkatlerden kaçmadı. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kemal Yurtnaç AK Parti Sorgun Yozgat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title