Haberler

Yozgat - Kazankaya Kanyonu Turizme Kazandırılacak

Kazankaya Kanyonu turizme kazandırılacak

YOZGAT'ın Aydıncık İlçesinden başlayıp, Çorum'un İncesu köyüne kadar uzanan ve ortasında Yeşilırmak'ın kolu olan Çekerek Irmağı'nın geçtiği toplam 12 kilometrelik Kazankaya Kanyonu'nun, turizme kazandırılması için proje hazırlandı.

Aydıncık Kaymakamı Sinan Başak, ilçenin ekonomik yönden güçlenebilmesi için yapılan alan taraması sonucu tarım ve turizm varlıklarıyla ilgili yerel değerlerin iyileştirilmesine karar verdiklerini söyledi. Aydıncık ilçesinin turizmden pay alabilmesi için ortasından Çekerek Irmağı'nın geçtiği, Çorum İncesu'ya kadar uzanan Kazankaya Kanyonu'nun devreye sokulması gerektiğinin altını çizen Kaymakam Başak, bir doğa harikası olan kanyonun Çorum Alacahöyük, Hattuşaş ile birlikte Tokat Ballıca mağarasına da yakın olmasının avantaj olduğuna dikkat çekti. Kaymakam Başak, "Yeşilırmak'ın bir kolu olan Çekerek Irmağı Kazankaya Kanyonunu ortadan ikiye bölmekte, kanyon içerisinde Bizans ve Roma dönemine ait kalıntılar bulunmaktadır" dedi.

Kaymakam Sinan Başak, Kaymakamlık koordinatörlüğünde, Aydıncık İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği, İl Özel İdaresi, Aydıncık Belediyesi ve Aydıncık Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan 'Kazankaya Kanyonu Eko-Turizm Altyapısı Geliştirme Projesi' hazırlattıklarını belirterek, "ORAN Kalkınma Ajansına sunulacak projeyle, Kazankaya Kanyonunun doğal, tarihi ve kültürel turizm alanlarındaki zenginliğini tanıtım, markalaşma, hizmet kalitesi ve turizm altyapısının iyileştirilmesi yoluyla bölgesel ve ulusal alanda cazibe merkezi haline gelmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Kaymakam Başak, projede Kazankaya Kanyonu'nda yapılacak olan gerekli altyapı çalışmalarıyla yürüyüş parkurları, geçiş köprüleri, bağlantılı asma köprüler üzerinde yürüyüş parkuru, dinlenme alanları, seyir tepesi, yönlendirme tabelaları, çeşmeler, hayvan ve tarihi heykel figürleri kazandırılacağına söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kazankaya Aydıncık Yozgat Çorum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title