Haberler

Yozgat Kalkınma Vizyonu Çalıştayı Başladı

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından düzenlen Yozgat Kalkınma Vizyonu Çalıştayı'nın açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından düzenlen Yozgat Kalkınma Vizyonu Çalıştayı'nın açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Bir otelde düzenlenen açılış toplantısına Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, ilçe belediye başkanları, ilçe kaymakamları, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Vali Yazıcı, toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, bu gün çalıştayın ilk günü olduğunu, cuma ve cumartesi günü devam edeceğini söyledi.

Cuma günü gerçekleşecek olan çalıştayın ikinci gününe Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da katılacağını ifade eden Yazıcı, "Yeni hükümet kurulduktan sonra Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ 2 ayda bir Yozgat'ın problemleri ile ilgili olarak ilgili bakanları Yozgat'a davet ederek, 'Yozgat'ın problemlerini birlikte tartışalım' şeklinde bir talimatları olmuştu. Yapılan değerlendirmeler sonucu perşembe, cuma ve cumartesi günü kalkınma bakımından ilimize bakışı ortaya koyacağımız ilk çalıştayımızı yapıyoruz" dedi.

Yozgat'ta söz sahibi herkesi çalıştaya davet ettiklerini belirten Yazıcı, şunları kaydetti:

"Bu iki gün içerisinde Yozgat'ta planlı bir kalkınma nasıl olur, 2023 hedeflerine nasıl ulaşırız noktasında herkes bir çalıştay disiplini içerisinde görüşlerini beyan edecek. Yarında Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz ve Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ müştereken gerek kendilerine sunulan konularda değerlendirme yapacaklar gerekse kendi fikirlerini beyan edecekler."

Yazıcı, çalıştayın amacının 2023 hedefinde planlı kalkınma ve Yozgat'ın çok yönlü kalkınması için politika, hedef, usul ve metot belirlemek olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Bozok Üniversitesi Kazım Arslan Bekir Bozdağ Yozgat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title