Haberler

Yozgat Kalkınma Vizyonu Çalıştayı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Şu anda Yozgat'ta en az işbirliği maalesef sanayi ve üniversite arasındadır.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Şu anda Yozgat'ta en az işbirliği maalesef sanayi ve üniversite arasındadır. Sanayi ile iktidar arasındadır. Neredeyse sıfır ilişkimiz var" dedi.

Bozdağ, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile katıldığı Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından bir otelin konferans salonunda düzenlenen Yozgat Kalkınma Vizyonu Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, çalıştayın Yozgat'ın gelişmesi noktasında hayırlara vesile olmasını diledi.

Daha önce Yozgat'ta 2013 yılında kalkınma çalıştayı yapıldığını anımsatan Bozdağ, çalıştaylar ile ortak akıl yürütüldüğünü, ortak aklın ortaya koyduğu sonuçlar üzerinden adımlar atılıp projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Çalıştaylarda alınan kararların ve sonuçların değerlendirilmesi açısından her 3 yılda bir yapılmasını önemsediğini, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının çalıştaya katkı sunması gerektiğinin altını çizen Bozdağ, şunları söyledi:

"AK Parti hükümetleri olarak Yozgat'a yatırım yapılması için alt yapı yaptık. Yatırımcı, herkesin yardımda yarıştığını görsün, bürokrasinin yatırımcıya karşı çok olumlu bir yaklaşımla hareket ettiğini mutlaka görsün. Bunu göstermenin yolu da zorluk çıkarmak değil, kolaylaştırmaktan geçer. Eğer zorlaştırırsanız o zaman netice alamazsınız. Burada özellikle kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza ve diğer yatırımcı kuruluşlarımızın, temsilcilerimizin, izin ve ruhsat veren yerlerin yöneticilerine büyük işler düşmektedir. Bir usül, bir yöntem mutlaka vardır. Onu bulmamız ve işi oradan götürmemiz gerekir. O nedenle herkesin üzerine düşeni yapması lazım. Siyasetçiler olarak bizim de üzerimize düşenler var. Tüm bunların esasında birinci derecede bizim de sorumlu olduğumuz konular. Biz de takip edeceğiz ki onlar da bizim takip ettiğimizi bilsinler ki kendi işlerini daha iyi takip etsinler. Biz de aynısını yapacağız. Siz de bizi takip edeceksiniz ki hep birlikte el birliğiyle daha ileri bir noktaya taşımak için uğraş vermemiz lazım."

Yozgat'ın önemli bir tarım ve hayvancılık kenti olduğunu işaret eden Bozdağ, "Modası geçmeyen tek yatırım gıda, tarım ve hayvancılık. Çünkü her dönemde insanlar tarım ve hayvancılık yapmışlar. Gıda tarım ve hayvancılık, her yüzyılın değişmez ve değişmeyen yatırımıdır. Gıda, tarım ve hayvancılık alanına yapılan yatırımlar her zaman kazandırır" ifadelerini kullandı.

Bozdağ, iş adamlarını Yozgat'a yatırım yapmaya davet ederek, "Gelin Yozgat'a daha büyük işleri yapmak için gayret edelim. Biz de size elimizden gelen yardımı yapalım. Size her türlü desteği verelim" çağrısında bulundu.

"İktidar ile sanayi arasında işbirliği yok"

2017 yılının Yozgat'ın her alanda geliştiği bir yıl olacağını aktaran Bozdağ, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Havaalanıyla, hızlı treniyle 2017 yılında Yozgat'ın ulaşım noktasında her sorunu çözmüş bir il olarak daha çok yatırımcıyı çekeceğini düşünüyorum. Üniversite çok önemli. Yozgat merkez ve ilçelerin büyümesine, gelişmesine kültürel ve bilimsel her yönde gelişmesine üniversitemiz çok büyük katkı sağlayacaktır. Onun için sanayi ile üniversitenin işbirliğini daha da güçlendirmemiz lazım. Daha ileriye taşımamız lazım, daha fazla kafa yormamız lazım. Şu anda Yozgat'ta en az işbirliği maalesef sanayi ve üniversite arasındadır. Sanayi ile iktidar arasındadır. Neredeyse sıfır ilişkimiz var. Böyle bir şey olamaz. İktidar ile sanayi arasında işbirliği olmaz mı? Olması lazım. Üniversite ile sanayi arasında iş birliği olmaz mı. Olması lazım. Hepimiz taşın altına elimizi değil gövdemizi koyacağız. Birbirimizi sevelim sevmeyelim, beraber çalışacağız. Ne olursak olalım, mesele Yozgat oldu mu, ayrılıkları bir kenara bırakıp, Yozgat için emeğimizi, terimizi esirgemeyeceğiz. Onun için uğraşacağız, öyle olursa Yozgat büyük olur, daha gelişmiş olur."

Öte yandan, Bozdağ ve Yılmaz, Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi yeni doğan ünitesinin açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

cevdet yılmaz bekir bozdağ ak parti yozgat Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title