Haberler

Yozgat Ekonomisine Kadın Eli Değecek

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN), Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yozgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve KOSGEB işbirliği ile "Girişimcilikte İlk Adım Projesi"nin tanıtım toplantısı gerçekleşti.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN), Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yozgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve KOSGEB işbirliği ile "Girişimcilikte İlk Adım Projesi"nin tanıtım toplantısı gerçekleşti.

Halide Edip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonundaki toplantıda konuşan Vali Kemal Yurtnaç, mart ayında sadece kadın girişimcilerden oluşan sınıfla Yozgat Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine başlandığını söyledi.

Yozgat merkez ve ilçelerinde verilmeye devam edilen eğitimlerde 20 Temmuz 2016 itibariyle 72 grupta 2 bin 61 kişiye girişimcilik eğitimi verildiğini ifade eden Yurtnaç, "Eğitim verilen 2 bin 61 kişinin bin 135'ini erkekler 926'sını kadınlar oluşturmaktadır. Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ'ın bilgi ve talimatları ile Orta Anadolu Kalkınma Ajansının verdiği özel önem ve çalışmalar Yozgat ilinin nüfusa göre kıyaslandığında şu an girişimcilik eğitimlerinde Türkiye'de birinci sırada yer almasını sağlamıştır." dedi.

Vali Kemal Yurtnaç, toplumda kadının yerinin çok önemli olduğunu belirterek, "Yıllarca kadınlarımıza çalışmayan, evde oturan, ev işi yapan kişi imajı verildi. Aslında böyle bir şey yok. Türk tarihine baktığımızda hakanın yanında her zaman hanımı vardır. Eşinin yanında karar veren hanımları var. Ailenin ortaya çıkmasında, çocukların yetiştirilmesinde kadının çok önemi var. Dolayısı ile bir kadını eğitirseniz, bir aileyi, bir toplumu eğitmiş olursunuz." diye konuştu.

İnsanların amacının sadece para kazanmak, aile ekonomisine katkıda bulunmak olmaması gerektiğini vurgulayan Yurtnaç, şunları kaydetti:

"Mesele sadece üretmek olmamalı, insanlar illa dükkanı olacak, dükkanın içinde bir patronu olacak diye şartlanmamalı. Siz kadınlar evinizde de üretken hale gelebilirsiniz. Evinizi de iş yeri haline getirebilirsiniz. Mikro krediler alabilirsiniz. Halk Eğitim, KOSGEB, Kalkınma Ajansı, Özel İdaresi ve Sosyal Yardımlaşma Vakıfları proje üretiyor. Bu projeleri üretirken de daha aktif daha üretken hale getirmeye çalışıyor. Bu projeleri yaparken de kadınlar sadece kısa vadeli evlerine para götürsünler, daha iyi şartlarda yaşasınlar diye değil de, aynı zamanda hem ailenizin hem şehrinizin hem de ülkemizin yönetiminde söz sahibi olsunlar amacındayız. Hedefimiz fırsat eşitliğinin olduğu, herkese saygı duyulduğu, herkesin ilerlemesi için her türlü engellerin kaldırıldığı bir devlet anlayışıdır. O maksatla bizim kurumlarımız tüm topluma yönelik olarak girişimciliği destekliyor ve bu kesimlere eğitim vererek gerek aile ekonomisine gerek ülke ekonomisine destek olma konusunda cesaretlendiriyor."

Kurumların vatandaşa hizmet aracı olduğunu ve kurumların asli görevinin vatandaşa destek sağlamak olduğunu ifade eden Vali Kemal Yurtnaç, "Biz kurumları öne çıkarmak yerine, kurumların yaptığı projeleri öne çıkaracağız. Baştan ben olmak üzere, KOSGEB, Milli Eğitim, Halk Eğitim ve diğer kurumlarımız sizlere hizmet etmekle yükümlüyüz. Bizim kurumları yüceltmemize gerek yok. Biz halkımızı eğitmek üzere çalışmalar yapacağız." diye konuştu.

Girişimcilik kursunu tamamlayan vatandaşlardan mutlaka proje beklediklerini kaydeden Yurtnaç, proje getiremeyen girişimcilerin ise devlet olarak ayaklarına gideceklerini ve her türlü bilgilendirmeyi yapacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Kemal Yurtnaç Yozgat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title