Haberler

Yozgat Bozok Üniversitesi'nde Buruk Mezuniyet

Yozgat Bozok Üniversitesi’nin 2013-2014 eğitim öğretimi yılı mezuniyet töreni Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazası sebebiyle buruk bir şekilde geçti.

Yozgat Bozok Üniversitesi'nin 2013-2014 eğitim öğretimi yılı mezuniyet töreni Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazası sebebiyle buruk bir şekilde geçti.

Soma'da meydana gelen maden kazası sebebiyle üniversitenin 13-15 Mayıs tarihleri arasında kutlanması gereken bahar şenlikleri, eğlence ve konserler iptal edilirken, mezuniyet töreninde öğrenciler yakalarına siyah kurdele takıp, keplerini atmak yerine kalplerinin üzerine koyarak bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Yerleşkesi Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen mezuniyet törenine Yozgat Vali Vekili Kemal Şahin, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Vali Yardımcısı Yavuz Güner, siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri, davetliler, öğretim üyeleri, öğrenci aileleri ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Rektör Uçar, mezuniyet sevincini heyecanlı ama buruk bir şekilde yaşadıklarını belirterek, "Önceki gün Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden ocağı kazasında yüzlerce işçi kardeşimiz görev şehidi olmuştur. Kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Bu elim kaza hepimizin yüreğini dağlamış bulunmaktadır. Görev şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına ve Türk Milletine baş sağlığı diliyorum" dedi.

Meydana gelen elim kazadan dolayı üniversitemizde başlatılmış olan bahar şenliklerini iptal ettiklerini ifade eden Rektör Uçar, "Mezuniyet törenimizde açık alanda stadyumda yapacaktık daha sade bir törenle üniversitemizde kapalı spor salonuna aldık. Büyük bir anlayışla hem öğrencilerimiz hem velilerimiz coşkudan uzak hüzünlü bir şekilde mezuniyetlerini kutladılar. Her biriside yakalarına siyah kurdele bağladılar. Kep atma faslını da iptal ettik. Keplerini kalplerinin üzerine koyarak gönüllerinin onlarla birlikte olduklarını ifade ettiler. Bunlar çok güzel bir tablo milli birlik ve beraberliğimizin pekişmesi ve aynı duyguları milletçe hep birlikte yaşadığımızın göstergeleridir. Öğrencilerimizde bu duyguları ve hassasiyeti yaşadıkları için onları tebrik ediyorum" diye konuştu.

Sekizinci yaşını geçtiğimiz aylarda kutlayan Bozok Üniversitesinin her geçen gün gücüne güç katmakta ve gelişimini hızla sürdürdüğünü ifade eden Rektör Uçar, "Bozok Üniversitesi başarılarıyla adından söz ettiren ve tüm yurtta tanınan saygın bir üniversite olmuştur. Anadolu'nun bağrından çıkıp evrensele uzanan yolda hedefine emin adımlarla ilerlemektedir. Bu sekiz yılda öğrenci sayımız 4 binlerden 11 bine ulaştı. Öğrencilerimizi okutan Akademisyenlerimizin yanı sıra diğer çalışanlarımızla birlikte toplam personel sayısı ise 9 kat artarak bin 400'e ulaştı. Bu sayıya uygun olarak alt yapı çalışmalarımız da hızla devam etmektedir. Yapımı devam eden inşaatlarımız ve yeni projelerimiz ile birlikte hem öğrencilerimiz hem de çalışanlarımız için daha modern ve daha elverişli çalışma ve yaşam alanları sunmayı hedefliyoruz. Tüm Bozok Üniversitesi mensuplarının "İyi ki burada çalıştım, iyi ki burada okudum" demesini sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu amaçla ve azimle, birlik ve beraberlik ruhu içinde çalışıp projelerimizi hayata geçiriyoruz. Burada Yozgat'ımızın yerel yönetimi, işadamlarımızın ve tabii ki Yozgat halkının desteği de bizim en önemli destek gücümüz olmaktadır. Mezun olan bütün öğrencilerimize hayatlarında başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ve Yozgat Vali Vekili Kemal Şahin, mezuniyet töreninin hayırlı olması temennisinde bulunarak, mezun olan öğrencilere hayatlarında başarılar diledi. Daha sonra bölümlerinde dereceye giren öğrencilerin diplomaları ve hediyeleri verildi. Program sonda öğrenciler keplerini atmadan, Soma'da meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden içiler için bir dakika saygı duruşunda bulundu. Öğrenciler'de Soma'da meydana gelen kaza nedeniyle mezuniyetlerini buruk bir şekilde yaşadıklarını, onların acılarını yüreklerinde hissettiklerini söyledi. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bozok Üniversitesi Yozgat Soma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir?
title