Haberler

Yozgat Besicilerden Ebk Önünde Eylem Besicilerden Ebk Önünde Eylem

Yozgat'ta bir grup besici, hayvanlarının Et ve Balık Kurumu (EBK) Yozgat Et Kombinası Tesisleri'nde kesiminin yapılmadığını ileri sürerek eylem yaptı.

Yozgat'ta bir grup besici, hayvanlarının Et ve Balık Kurumu (EBK) Yozgat Et Kombinası Tesisleri'nde kesiminin yapılmadığını ileri sürerek eylem yaptı. Besiciler, EBK Yozgat E Kombinası yönetiminin hayvanlarını kesmeyip, idaredeki kişilerin yakınlarının hayvanlarının kesiminin yapıldığını iddia etti. Üreticiler, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e de tepki gösterdi.

Kombine tesisi önünde gerçekleştirilen eyleme katılan besicilerden Rıza Bilgiç (58), EBK müdürünün kombinada Şubat sonuna kadar depolardaki doluluk oranı nedeniyle kesim yapılamayacağını söylendiğini belirtti. Tarım Bakanı'ndan pasif davrandığı gerekçesiyle şikayetçi olduğunu belirten besici Bilgiç şöyle dedi:

"'Halka eti ucuza yedireceğim' diyor Tarım Bakanı. 12 liraya bizden kesiyor, 25 liraya satıyorlar. Halk ucuz mu yiyor bu eti? Tarım Bakanı dışarıdan ödül alıyor, benden alsın ödülü, Türk çiftçisinden, besicisinden alsın ödülü. Ben ona oy verdim. Onun görevini samimi yaptığına inanmıyorum, malımızı değerinde satamıyoruz. Üstelik hayvanımızı kestiremiyoruz. Müdür, kombinadaki depoların dolu olduğunu, 2 ay hayvan kesemeyeceğini söylüyor. Biz ne yapacağız?" dedi.

Et ve Balık Kurumu Yozgat Kobinası Müdürü Veteriner Hekim Mehmet Tekinöz ise, tesislerdeki inşaatların henüz bitmediğini kaydederek, bu nedenle de makinelerin bağlanmadığını, eti koyacak depolarının bulunmadığını belirtti. Tekinöz şunları söyledi:

"Şubat sonu depoların faaliyete geçeceğini hesap ediyoruz. Şu anda önümüzde Yozgat ve ilçeleri, Sivas, Tokat, Kırıkkale ve Kahramanmaraş, Samsun, Çorum gibi illerden 3 bin baş civarında tosun kesim sırası var. Üreticilerimize gün veremiyoruz. Diğer kombinalarımız ihtiyaç bildiriyor, araç gönderiyorlar. Biz de buna göre hayvanların kesimini yapabiliyoruz. Vatandaşa 2 gün önce telefon edip bize '50 adet hayvanı getir' diyoruz. O da getiriyor ve kesim yapılıyor" diye konuştu.

Eylem yapan vatandaşların inek getirdiklerini, genelde ise tosun kestiklerini hatırlatan Tekinöz, "Dişi mal almamaya dikkat ediyoruz. Türkiye dişi hayvan kestiği için bu hale geliyor. Damızlık hayvanın kesilmesi uygun değil. Hayvan yılda bir doğurup dana ya da inek verecek" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Mehdi Eker Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title