Haberler

Yozgat Belediyesi Kapalı Pazar Yeri Temeli Törenle Atıldı

Yozgat Belediyesi tarafından yaptırılan Kapalı Pazar Yeri’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Yozgat Belediyesi tarafından yaptırılan Kapalı Pazar Yeri'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Yozgat Anadolu Lisesi ile Halk Eğitim Merkezi arasındaki alanda yapılacak olan Kapalı Pazar Yerinin temel atma törenine Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat Milletveilleri Yusuf Başe, Ertuğrul Soysal, Abdulkadir Akgül, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, bugün atılan temel ile Yozgat'ın çok önemli bir ihtiyacının daha giderileceğini belirterek, " Temelini atacağımız ve inşallah 90 gün sonra tamamlayacağımız bu tesis esnaf ve vatandaşlarımıza hayır getirir. Kapalı Pazar yeri Yozgat'ın önemli bir ihtiyacından birisiydi. Bu temel ile bu ihtiyacımızı gideriyoruz" dedi.

Pazarcı esnafımız sürekli ordan oraya savrulduğunu ifade eden Arslan, "Esnafımız ve vatandaşımız yazın sıcağında, kışın soğuğunda hep mağdur oldular. Şimdi buna son veriyoruz ve seçim beyannamemizde dile getirdiğimiz bir hizmeti devreye sokuyoruz. Yozgat'ta çok uygun bir yer bulmakta mümkün değil. En uygun yer burayı bulduk. Burada Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait bir atölye vardı. Valiliğimiz ve müdürlüğümüz burayı bize tahsis etti, kolaylık gösterdi. Bizde onlara kolaylık göstererek yeni bir atölye binası tahsis ettik. Buranın alt katı, kapalı pazar yeri, üst kısmı ise sosyal tesisler olacak. Arsa sıkıntısı olduğu için bir arsayı çok amaçlı kullanılabilecek şekilde tasarlamak istiyoruz. Futbol, tenis, basketbol sahası, yürüme yolları ve koşu parkurları olmuş olacak. Biz sadece Lise Caddesi'nde çalışmıyor, tüm mahallere hizmet götürüyoruz" diye konuştu.

Daha sonra konuşan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'da Yozgat'ın her geçen gün daha bir güzelliğine eriştiğini belirterek, "Kapalı bir Pazar yeri de esnafımızın ve halkımızın ihtiyacıydı. Bu ihtiyacı belediyemiz bugün karşılamak için çalışma başlattı. İnşallah kısa bir süre sonra burası hizmete girecek ve vatandaşımız daha rahat bir ortamda alışveriş imkanı bulacaktır. Kapalı Pazar yerimizin ilimize halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ta yapılan tesisin hayırlı olması dileklerinde bulundu. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yozgat Belediyesi Kazım Arslan Bekir Bozdağ Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title