Haberler

Yozgat Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı Kuşlar ve Köpeklerin Yuvası Oldu

Yozgat’ta çeşitli sebeplerle yaralanan yabani hayvanlar, Yozgat Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı’nda tedavileri yapıldıktan sonra doğaya salınıyor.

Yozgat'ta çeşitli sebeplerle yaralanan yabani hayvanlar, Yozgat Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı'nda tedavileri yapıldıktan sonra doğaya salınıyor.

Yozgat Belediyesi tarafından sokak köpekleri ve kedileri için yapılan geçici hayvan barınağında yabani kuşların da tedavileri yapılıyor. Yozgat merkezden başlayıp, Çayıralan, Akdağmadeni, Saraykent, Kadışehri, Çekerek, Aydıncık ilçelerinden devam edip Karadeniz'e kadar uzanan ormanlık alanlarda yaşam ortamı bulunan ve çeşitli sebeplerle yaralanan yabani hayvanların tedavisi, Yozgat Belediyesi Geçice Hayvan Barınağı'nda tedavileri yapıldıktan sonra tekrar doğal yaşam alanına bırakılıyor.

Yozgat Belediyesi ile Orman Müdürlüğü arasındaki protokol kapsamında köpek barınağında bir bölüm de yaban hayvanlarının tedavisi için ayrıldı. Çeşitli nedenlerle yaralanan bir leylek, bir şahin ve dört yavru şahinin yaraları sarılıp, tedavilerinin yapıldığını bildiren Veteriner Hekimi Mehmet Emin Özcan, yaralı yaban hayvanlarının Orman Müdürlüğü tarafından getirilip, kendilerine tedavi için teslim edildiğini söyledi. Özcan, "Burada tedavilerini yaptığımız yaban hayvanları sağlığına kavuşturduktan sonra tekrar Orman Müdürlüğüne veriyoruz. Onlar da çamlıkta doğaya uyum süreçlerini yürütüp, daha sonrada doğaya bırakıyorlar" dedi.

Merkeze getirilen kanadı kırık leylek ve şahinin kırık tedavilerini yaptıklarını, şimdi iyileşmelerini, yavruların ise büyümelerini beklediklerini ifade eden Özcan, "Barınakta her türlü hayvanın tedavisini yapabilmektedir. Ancak bazı hastalıklara bağlı tedavileri mümkün olmayan hayvanları veteriner fakültesi bulunan üniversitelere gönderiyoruz" diye konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yozgat Belediyesi Akdağmadeni Saraykent Çayıralan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title