Haberler

Yozgat Belediye Başkanı Arslan, Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, şehir merkezinde yapılan belediye çalışmalarını yerinde inceledi.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, şehir merkezinde yapılan belediye çalışmalarını yerinde inceledi.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Lise Caddesi düzenleme çalışmaları, ve şehirlerarası halk otobüsü terminalinde incelemelerde bulundu. Başkan Arslan, Lise Caddesi'nin tamamlandığında öğretmen evi yanından Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne uzanan yeni genişletilmiş yeni cadde ve düzenlemesi yapılan şehirler arası otobüs terminali ile bir bütünlük oluşturacağını söyledi.

Çalışmaların özellikle son bir ay içerisinde etkili olan sağanak yağışlar nedeni ile zaman zaman aksadığını ifade eden eden Arslan," Lise Caddesi'ndeki düzenlemelerin eksikleri de giderilmek suretiyle büyük oranda tamamlanma aşamasına geldi" dedi.

Şehirlerin yeni caddeler ve bulvarlarla kendi içinde nefes alabilecek, insanları yeni yaşam alanları sunacak konuma geldiğini kaydeden Arslan, " Pek çok alanı istimlak etmek suretiyle şehir merkezinde yeni caddeler oluşturuyoruz. Son olarak öğretmen evi yanından İmam Hatip Caddesini bir birine entegre edip, genişleterek bölgede trafiği rahatlatacak önemli bir alternatif güzergah oluşturduk. Bunun dışında Agah Efendi Mahallesi'nden Şeker Pınar-TOKİ konutları- Sevgi Evleri'ne bağlantı sağlayacak yaklaşık bir buçuk kilometre uzunluğundaki cadde ile başlattığımız yeni cadde çalışmalarını Ofis Üstü-Yukarı Nohutlu bağlantı güzergahı, Şehir merkezi-Kent Park-Şehir Hastanesi ve TOKİ konutlarından-Sarıhacılı mahallemize bin 250 metre uzunluğunda yeni bulvar olmak üzere farklı güzergahlarda sürdürüyoruz. Bir yandan bu çalışmalar devam ederken diğer taraftan şehir merkezindeki düzenlemeler kapsamında yeni bağlantı noktaları oluşturuyoruz. Bunlardan bir tanesi İmam-Hatip Lisesi'nden Öğretmen Evi'ne uzanan güzergahtı. Bu güzergahta yol genişletme ve her iki güzergahı bir birine entegre edecek bir çalışma yaptık. Böylelikle bu bölgede oluşabilecek trafik yoğunluğuna ciddi manada bir katkı sağlanmış olacak" dedi.

Şehirlerarası Otobüs Terminalinde de incelemelerde bulunan Arslan, terminalin sadece fiziki yapısı değil çevre düzenlemesi kuğulu parkı ve lavaboları ile şehrin dışa açılan vitrini konumunda olduğunu vurgulayan Arslan, "Bu tür alanları oluşturmak tek başına yeterli olmuyor. Mühim olan sahiplenmek, benimsemek ve korumak. Hizmeti üretmek kadar sahip çıkabilmek de önemlidir. Halkımız bu anlamda üzerine düşüne yerine getiriyor. İnşallah kuğulu parkı ile yeni çevre düzenlemesi, fiziki yapısı ve lavaboları ile terminalimiz yolu Yozgat'tan geçenlerin hafızalarında farklı bir Yozgat profili bırakacaktır" diye konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nurettin Arslan Kazım Arslan Yozgat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title