Haberler

Yozgat Bakan Topçu: Terörün Turizme Olumsuz Etkisi Binde Sekiz

Bakan Topçu: Terörün turizme olumsuz etkisi binde sekiz Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, küresel krizin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de turizmi etkilediğini belirterek, "Turizm gelirleri açısından bizim bu dünyadaki krizden ve birilerinin iddia ettiği gibi bölücü terörün mücadelesinden kaybımız da sadece binde 8'dir" dedi.

Bakan Topçu: Terörün turizme olumsuz etkisi binde sekiz

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, küresel krizin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de turizmi etkilediğini belirterek, "Turizm gelirleri açısından bizim bu dünyadaki krizden ve birilerinin iddia ettiği gibi bölücü terörün mücadelesinden kaybımız da sadece binde 8'dir" dedi.

Yozgat'ta bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Yozgat Valiliğini ziyaretinde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin birlik olarak bütün belaları def edeceğini söyledi. Bakan Topçu, "Bizim belamız, bizim derdimiz, Kürt, Türkmen meselesi değildir. 5 milyon hane birbirinden kız almış, kız vermiş. Damatlarımız var, gelinlerimiz var. 5 milyon hane demek, bu ülkenin 3'te 2'si demek. Bizim sosyal hakikatimiz, onların dediği gibi değil. Biz bir Irak olamayız, biz bir Suriye olamayız. Niye olamayız. 5 milyon hane birleşmiş. Yani kan kana karışmış. Kana kana karışmadan öte, bin yıldır aynı medeniyet teknesinde yoğrulmuşuz. Hep beraber aynı kıbleye dönüyoruz. Aynı Allah'a, aynı peygambere inanıyoruz. Onun için bu milletin düşmanı, medeniyet coğrafyamızda yaşayan mazlum milletlerin düşmanı bölücü terör örgütü ve onun akasındaki güçlerdir" dedi.

Turizm sezonunun değerlendirmesini de yapan Bakan Topçu, küresel krizin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de turizmi etkilediğini belirterek, " Antalya'da G-20 ülkelerinin turizm bakanları toplantıları yapıldı. Birileri çok engel olmaya çalıştı, katılıma, kendi şehirlerine bakmayıp, bizim şehirlerimizde 'güvenlik meselesi var' gibi yayınlar yaptılar. Ama bizim Antalya'daki G-20 toplantımız 8 bakan olmak kaydıyla diğerleri, bakan yardımcıları düzeyinde gerçekleşti. Toplantıda yaptığım konuşmada, Türkiye Cumhuriyetinin Kültür ve Turizm Bakanı olarak aynı zamanda medeniyet coğrafyamızın da Kültür ve Turizm Bakanı olarak göğsümü gere gere dedim ki Avrupalı dostlarımıza, batılı dostlarıma sesleniyorum: Ay yıldız Asya'nın da, orta doğunun da, balkanların da, Afrika'nın da, huzurunun anahtarıdır. Ay yıldızla dostluk bütün ülkelere kazandırır. Dolayısıyla insanlık kazanır. Bizim bu dünyadaki krizden ve işte birilerinin iddia ettiği gibi bölücü terörden kaybımız da sadece binde 8'dir. Avrupa'daki kriz, oradaki mevkidaşlarımın ifadesine göre yüzde 20'lere 40'lara varan orandadır. Ama Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün bunlardan etkilenmesi binde 8'dir" diye konuştu.

Bakan Yalçın Topçu daha sonra Yozgat Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığını ziyaret etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yalçın Topçu Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

Ahmet:

Sayın Topçu Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu Suikastı ile bilgi ve belgeler toplayarak Bu suikastı açığa çıkarmak içinmi Bakanlığı kabul ettiniz vah sana vah sana

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title