Haberler

Yozgat Bağımsız Milletvekili Adayı Kayalar, Mitinglerinde Yoğun İlgi Görüyor

Yozgat Bağımsız Milletvekili Adayı Tarım, Orman, Köyişleri ve Maliye eski bakanlarından Lütfullah Kayalar, Sarıkaya, Çekerek ve Kadışehri ilçelerinden sonra Aydıncık ilçesinde miting düzenledi.

Bağımsız Milletvekili Adayı Lütfullah Kayalar, Sorgun ilçesinin Doğankent ve Eymir, Saraykent ilçesinin de Dedefakılı beldesine giderek vatandaşlarla sohbet etti. Kayalar, Aydıncık ilçesine gelişinde ise Şebek bölgesinde kalabalık bir vatandaş tarafından davul-zurna eşliğinde karşılanırken, miting alanına geldiğinde ise iki koç kurban edildi. Kayalar, Aydıncık ilçe meydanında toplanan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, 1 Kasımda seçim olmasına karşın, siyasi partilerin liderlerinin Yozgat'a seçim de bile gelmediklerine dikkat çekerek, "Yozgat'ta seçim yok mu? Var. Bütün siyasi partilerin genel başkanları oy istemek için bile Yozgat'a uğramıyorlarsa seçimden sonra bunlar Yozgat'ı hatırlar mı? Oy istemek için bunlar Yozgat'a gelmediler. Yani bunların nezdinde Yozgat'ın hiç bir itibarı yok. Bunlar Yozgat'ı görmüyorlar. Şimdi Yozgatlı gelin birleşin, Yozgat'ı görmeyenlere bir bağımsızı çıkartarak, 'bakın siz görmediniz ama biz size neyi gösterdik' deyin. Seçim bu seçimdir. Türkiye'nin önündeki ışık olan, Türkiye'nin ümidi olarak artık bütün genel başkanların dile getirdiği 5'inci partinin genel başkanını 1 Kasımda seçeceksiniz, Lütfullah Kayalar'ı seçeceksiniz" dedi.

Yozgat'ın bir tarım kenti olduğunu hatırlatan Kayalar, kendisinin görevde olduğu dönem içerisinde 26 gölet 2 baraj yaptıklarını, sulanabilir tarım arazilerinin tamamının sulanabilmesine yönelik projeleri tamamladıklarını belirtti. Kayalar, "Tarımsal üretim bu şekilde artırılır, istihdam bu şekilde artırılır ama o günden bu güne kadar bu barajlara, göletlere bir tane bile ilave yapılmadı. Yamula Barajını projelendirdik. Elektrik üretiminin yanında tarım alanlarını da sulamasını planlanan bu barajın elektrik üretim tesisleri tamamlandı. Aradan 13 yıl geçti Yamula Barajının Boğazlıyan, Yenifakılı bölgesinin bir bölümünü sulayacak olan sulama bölümünün tamamlanması için kimse ilgilenmedi, tamamlanamadı. Allah kısmet eder, sizlerin de desteği ile yeniden göreve gelirsek bunu tamamlamakta bizim görevimiz olacaktır" diye konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kadışehri Sarıkaya Aydıncık Yozgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title