Haberler

    YouTube'da Şaka Yayını Yapan Kanal Sahiplerine Hapis Cezası Verildi

    Güncelleme:

    YouTube'da 700.000 abonesi olan Trollstation'ın dört üyesi, prestijli iki Londra galerisini içeren sahte bir hırsızlık videosu sebebiyle cezaya çarptırıldı.

    YouTube kanalı Trollstation'ın dört üyesi, prestijli iki Londra galerisini içeren sahte bir hırsızlık videosu sebebiyle cezaya çarptırıldı.

    SAHTE ADAM KAÇIRMA GÖSTERİSİ

    Grup, sahte bir adam kaçırma gösterisi ile 2015 Temmuz tarihinde National Portrait Gallery ve Tate Britain'da panik yaratan tehdit edici kelimeler kullanmak veya davranışta bulunmak suçlarıyla yargılanıyordu.

    OLAYDA BİR KADIN BAYILMIŞTI

    Daniel Jarvis (27), Endrit Ferizolli (20), Ebenezer Menzah (29) ve Helder Gomes (23) başlarına maske geçirerek ve bir hoparlörden alarm sesleri çıkartarak, daha önceden satın alınmış olan resimleri National Portrait Gallery'den kaçırma taklidi yaptılar. Bu etkinlik sonucunda bir kadın bayılırken olay, Londra polisinin terör saldırıları ardından dikkatli olduğu bir döneme denk gelmişti.

    HAPİS CEZASI ALDILAR

    Jarvis hapishanede 20 hafta geçirecekken, Ferizolli genç suçlular enstitüsünde 16 hafta geçirecek. Gomes ve Menzah ise 18 haftalık cezalar almış durumdalar. Trollstation'ın kurucusu ve kameramanı Danh van Le ise sahte bir bombayı içeren başka bir suç ve galeri olayındaki görevi sebebiyle 9 aylık bir hapis cezasına çarptırıldı.

    YOUTUBE'DA ŞAKA KANALLARI BÜYÜK BİR İŞ ALANINA DÖNÜŞMÜŞ DURUMDA

    YouTube'da şaka kanalları büyük bir iş alanına dönüşmüş durumda. Hatta Google, bu şaka kanallarından birini, Prank vs Prank'ı, daha da popüler hale getirerek kendi orijinal serisini oluşturmasına yardım etmişti. Trollstation 700.000'in üzerinde üyeye sahip ve daha önce de kamusal alanlarda şakalar yapmıştı.

    TERÖR SALDIRILARI SEBEBİYLE GERÇEK SANIYORLAR

    Ancak Yargıç Mike Snow, grubun bunları şaka olarak görmesine ve düşünmesine rağmen, internete yüklenen görüntülerin, özellikle yakın zamandaki terörist saldırıları ardından, kolaylıkla gerçek olarak algılanıp korku yaratmasının mümkün olduğunu belirtmekte...

    Kaynak: Chip.com.tr / Ekonomi

    Teknoloji Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    Survivor Damla kimdir? Peki, Survivor Damla kaç yaşında, nereli? Bein Sports 1-2-3 CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title