Haberler

    Youtube'dan On Binlerce Şarkı Kaldırılabilir

    Yeni telif hakları ve sanatçılara ödenen miktarlar gündemde.

    Mahmut Saral - -

    Daha önce Irving Azoff ismini duymuş muydunuz? Belki de duymadınız, ancak kendisi müzik sektörünün en güçlü yöneticilerinden bir tanesi. Karşısına aldığı kurum ise, dünyanın en büyük video paylaşım ve izleme platformu YouTube. "Peki neden?" diyecek olursanız, "telif hakkı ihlalleri" iddiası olduğunu söyleyebiliriz.


    Hemen her gün YouTube'a giriyor, bir şeyler izliyor ve dinliyoruz. Her gün yüz milyonlarca insan YouTube'da vakit geçiriyor ve bunun sonucunda YouTube'un kasası da doluyor. Ancak ortada rahatsız edici bir durumun olduğu savunuluyor.


    Global Music Rights isimli kurum, geçtiğimiz günlerde YouTube'a bir mektup göndererek bu sitede yer alan 20 bin civarındaki şarkının kaldırılmasını istedi. Şarkılarının kaldırılması istenilen isimler arasında John Lennon ve Pharrell Williams gibi ünlüler de var.


    Bir Google sözcüsü konuyla ilgili verdiği bilgide, YouTube'un yeni Music Key servisi için gerekli haklara sahip olduğunu, ancak Azoff'un buna inanmadığını, ayrıca Azoff'un, YouTube'un sanatçılara daha fazla ödeme yapması gerektiğini savunduğunudile getiriyor.


    Bakalım bundan sonra neler olacak...



    Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Mahmut Saral Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title