Haberler

Yosk, Avrupa'da 39. Sıraya Yükseldi

Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu (IWBF) göre Yalova Ortopedikler Spor Kulübü 39. sıraya yükseldi.

Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu (IWBF) göre Yalova Ortopedikler Spor Kulübü 39. sıraya yükseldi.

Garanti Bankası Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'n, beşinci sırada tamamlayan Yalova Ortopedikler Spor Kulübü sezon içerisinde Euro League 3 Cup şampiyonluğu ve Challenge Cup'ta üçüncü olarak tarihi başarı yakalamıştı. Yalova ekibi ayrıca Kırklareli'nde düzenlenen Balkan Şampiyonası'nı ise ikinci sırada noktalamıştı.

Yalova Ortopedikler Spor Kulübü Başkanı Alpaslan Erkoç, "Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu'nun istatistiklerine göre Avrupa sıralamasında 67.'likten 39.'luğa yükseldik. Bu büyük bir başarıdır. Sezon içerisinde Euro League 3 Cup şampiyonluğu ve Challenge Cup üçüncülüğü ile Balkan Şampiyonası'nda ise ikincilik elde ettik. Avrupa'nın en zor ligleri arasında başı çeken Garanti Bankası Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde ise beşinci olarak gelecek sezon Avrupa Kupalarına katılma hakkı elde etti. Galatasaray'ın 282 puanla üçüncü, Beşiktaş RMK Marine'nin ise 227 puanla sekizinci olduğu sıralamada biz 450 takım arasından 63 puanla 39. sıraya tırmandık. YOSK olarak her zaman daha iyiye gitme yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. AKKÖK Holding'in vermiş olduğu desteklerle önemli zaferlere imza atıp kupalar kaldırdı. Onlara da teşekkür ediyorum.Gelecek sezonda verecekleri destek ile hem ligde hem de Avrupa arenasında ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum" diyerek sözlerini tamamladı. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title