Haberler

Yörüklerin Yaşantısı Çizgi Diziyle Anlatılacak

Eskişehir'de bir animasyon stüdyosu tarafından hazırlanan "Maysa ve Bulut" adlı çizgi dizide Yörüklerin kültürü, oyuncakları, oyunları, masalları aktarılacak Resimli Filim Animasyon Stüdyosu'nun Kurucusu Gül: "Çizgi diziyle Yörük kültürünü anlatmayı hedefliyoruz"

DENİZ AÇIK - Eskişehir'de bir animasyon stüdyosu tarafından yaklaşık 5 aylık çalışma sonunda hazırlanan "Maysa ve Bulut" adlı çizgi dizide Yörüklerin kültürü, oyuncakları, oyunları, masalları aktarılacak

Resimli Filim Animasyon Stüdyosu'nun Kurucusu Mustafa Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 yılında kuruldukları günden bu yana animasyon dizileri hazırladıklarını belirterek, yakında yayına girecek projelerinin bulunduğunu kaydetti.

Yörükler üzerine yeni bir animasyon dizi yapımına başladıklarını ifade eden Gül, şöyle konuştu:

" Toroslar'daki bir Yörük obasında çadırlarda yaşayanları anlatıyor. Onların masallarını, onları kültürünü, yaşantısını, çocukların rüyalarını aktaracağız. Çizgi filmimizin ismi 'Maysa ve Bulut'. Maysa küçük bir Yörük kızı. Çobanlık yapan Bulut ise Maysa'nın en yakın arkadaşı. Bunlar Toroslar'da yaşıyorlar. 'Akçaoba' adında kurgusal bir Yörük aşiretine mensuplar. Türklerin Anadolu'ya gelmesi Yörükler vasıtasıyla oldu. Şu anda sadece Sarıkeçililer kaldı. Onlar da yerleşince Yörük kültürü bitecek. Çizgi diziyle o kültürü anlatmayı hedefliyoruz. Onların oyuncaklarını, oyunlarını, masallarını, el işi kilimler ve halıları işliyoruz. İlk bölümü Ar-Ge çalışmalarıyla 3-4 ay sürdü. Çizgi filminin 20 bölümünü tamamladık. Yakında TRT Çocuk'ta yayına girecek."

Gül, gelecekte beyaz perdeye aktarmayı düşündükleri "Maysa ve Bulut" animasyon dizisiyle Almanya'da çocuk medyası üzerine düzenlenen Prix Jenuesse International Çocuk Medya Festivali'nde finale kaldıklarını bildirdi.

Projelerde Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film Bölümü mezunları ya da öğrencileriyle çalıştıklarına değinerek, üç boyutlu bir animasyon projesine başladıklarını sözlerine ekledi. - Eskişehir

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Gül Eskişehir Toroslar Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

ebrar naz ersoymobilWeb@haberler.com:

Maysa ve arkadaşı bulutu çok seviyorum .yaşım 5 olmasına rahmen çok seviyorum

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title