Haberler

Yörük Türkmenleri Cumhurbaşkanını Seçiyor"

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu: "Yörükler, bugün Ankara'ya demokrasi için, adalet için, özgürlük için ve büyük Türkiye için yürüdüler" "Artık Türkiye'de yaşayan 77 milyon ve dünyanın her bir köşesinde yaşayan Türkler, soydaşlarımız, akrabalarımız ve vatandaşlarımız büyük Türkiye'yle gurur duyuyor.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Yörük" sıfatını taşımaktan büyük gurur duyduğunu belirterek, "Yörükler bugün Ankara'ya demokrasi için, adalet için, özgürlük için ve büyük Türkiye için yürüdüler" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Congresium Ankara ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen ve çeşitli Türk devletlerinden misafirlerin de katıldığı "Yörük Türkmenleri Cumhurbaşkanını Seçiyor" adlı programda konuşma yaptı.

Çavuşoğlu, Yörüklerin, Türkmenlerin ve Türk dünyasının coşkusunu ve kadirşinaslığını bugün Ankara'ya gelerek bir kere daha gösterdiğini söyledi. Orta Asya'dan Anadolu'ya taşınan zengin medeniyet birikiminin temsilcisi olmaktan ve Yörük sıfatını taşımaktan gurur duyduğunu belirten Çavuşoğlu, "Rabbimize binlerce kere şükür olsun, hamdolsun ki böylesine kutlu bir yolculuğun, böylesine aziz bir kültürün temsilcisi olmayı bizlere nasip etti" diye konuştu.

Aynı davaya baş koymuş yüreklerin Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan etrafında bir kez daha kenetlendiğini kaydeden Çavuşoğlu,  "Yörükler bugün Ankara'ya demokrasi için, adalet için, özgürlük için ve büyük Türkiye için yürüdüler" ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, "Türk milletinin öz parçası olan Yörükler, Türkmenler ve Türk dünyasının yiğit evlatları kutlu bir yolculuk için bugün Ankara'ya göç etti. Bugün Ankara'da otağlarını, çadırlarını kurdu" şeklinde konuştu.

Yörüklerin Orta Asya'dan Anadolu'ya olan yürüyüşünün sıradan bir yürüyüş olmadığını dile getiren Çavuşoğlu, "Bu yürüyüş aynı zamanda bir onur yürüyüşüdür, bir var olma yürüyüşüdür, demokrasi ve özgürlük  yürüyüşüdür. Bu yürüyüş, bugün muasır medeniyet yolculuğunda hızla ilerleyen yeni, büyük Türkiye'nin yürüyüşüdür" dedi.

Çavuşoğlu, 12 yıl önce çıktıkları "kutlu yolculukta" Türkiye'ye ve Türk milletine büyük hizmetler ettiklerini belirterek, "Artık Türkiye'de yaşayan 77 milyon ve dünyanın her bir köşesinde yaşayan Türkler, soydaşlarımız, akrabalarımız ve vatandaşlarımız büyük Türkiye'yle gurur duyuyor ve büyük Türkiye'nin  gücünü kendisi ile hissediyor ve gurbette kendisini garip hissetmiyor" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title