Haberler

Yörük Türkmen Vakfı Kayseri Şubesi'nden Türkmenlere Yapılan Saldırıya Tepki

Yörük Türkmen Vakfı Kayseri Şube Başkanı Ali Aydın, yaptığı açıklamasında, “Nerede Türkmen varsa orada zulüm var” dedi.

Yörük Türkmen Vakfı Kayseri Şube Başkanı Ali Aydın, yaptığı açıklamasında, "Nerede Türkmen varsa orada zulüm var" dedi.

Ali Aydın, "Yörük Türkmen Vakfı Kayseri Şubesi olarak, son yıllarda Balkanlarda, Bosna'da, Azerbaycan'da, Hocalı'da, Irak'ta Kerkük'te ve Telafer'de Türkmenlere yapılan zulüm şimdi de Suriye'li Türkmenler'e yapılmaktadır" ifadesinde bulundu.

Aydın, "Nerede Türkmen varsa, orada zulüm var" diyerek açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Suriye'de Bayırbucak bölgesinde Türkmen Dağı'ndaki saldırıların derhal durdurulmasını bu amansız savaşa son verilmesini istiyoruz. Hükümetin derhal bu bölgeye tüm insanı yardımı yapmasını istiyoruz. Bin yıldır Arabıyla, Kürdüyle birlikte yaşadıkları yurtlarından edilmek istenen Türkmenler elbette ki öz vatanlarını savunacaktır. Bu meşru müdafaayı başta Türkiye Cumhuriyetimiz dolayısıyla büyük Türk Milleti olmak üzere tüm dünyadaki kendini Türk olarak gören ve bilen milletimizle birlikte tüm insanlık destekleyecektir. Yörük Vakfı olarak gönlümüz yüreğimiz bu yiğit yurt savunmasını yapan Suriyeli Türkmen kardeşlerimizledir" - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Saraybosna Ali Aydın Kayseri Suriye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title