Haberler

Yorgancıoğlu-Bülbül Görüşmesi

Akdeniz'deki doğal kaynaklar- KKTC Başbakanı Yorgancıoğlu: - "Akdeniz'deki bütün doğal zenginlikler bu adada yaşayan herkesin ortak malıdır.

Akdeniz'deki doğal kaynaklar- KKTC Başbakanı Yorgancıoğlu: - " Akdeniz'deki bütün doğal zenginlikler bu adada yaşayan herkesin ortak malıdır. Adada kurulacak ortak federasyonun bu araştırmaları yapmasını öneriyoruz"LEFKOŞA (AA) - KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, Akdeniz'deki bütün doğal zenginliklerin bu adada yaşayan herkesin ortak malı olduğunu belirterek "Adada kurulacak ortak federasyonunun bu araştırmaları yapmasını öneriyoruz" dedi. Başbakan Yorgancıoğlu, KKTC'de temaslarda bulunan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kudret Bülbül ve beraberindeki heyeti kabul etti. Kabulde konuşan Bülbül, başta Avrupa olmak üzere birçok ülkede örgütlenmiş faaliyetler yürüttüklerini, KKTC, Ortadoğu ve Afrika ülkeleriyle ilgili yoğun çalışmaları olduğunu belirtti.Bülbül, KKTC'de neler yapılabileceğini tespit etmek için geldiklerini söyledi.Başbakan Yorgancıoğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başta eğitim ve ekonomi alanlarında ilişkileri geliştirmek istediklerini kaydetti.Bir gazetecinin, Akdeniz'deki doğal kaynakların araştırılması için "ortak komite" kurulması önerisini nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Yorgancıoğlu, şöyle konuştu: "Akdeniz'deki bütün doğal zenginlikler bu adada yaşayan herkesin ortak malıdır. Kıbrıs'ta federal bir çözüm bulunduktan sonra Kıbrıslı Türkler de bu federal yapının içinde temsil edilecektir. Kurulacak ortak federasyonun bu araştırmaları yapmasını öneriyoruz. Rum tarafının bunu çözümden önce yapmak gibi bir ısrarı varsa da her iki tarafın yetkin kişilerinin ya da ortak şirketlerinin bu araştırmaları yapmasını öneriyoruz." Görüşmenin ardından Yorgancıoğlu, Bülbül'e plaket takdim etti. -KKTC-Başbakan Özkan Yorgancıoğlu-Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Kudret Bülbül

Kaynak: AA / Güncel

Özkan Yorgancıoğlu Akdeniz Kıbrıs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title