Haberler

Yöresel Yemekleri Yeni Nesillere Taşıyacaklar

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde unutulmaya yüz tutan yöresel yemeklerin yeni nesillere aktarılması için kadınlara yönelik kurslar düzenleniyor.

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde unutulmaya yüz tutan yöresel yemeklerin yeni nesillere aktarılması için kadınlara yönelik kurslar düzenleniyor. Kurslar, ilçedeki yerleşik yabancıların da ilgisini çekiyor.

Alanya Belediyesi'nin, Alanya Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla başlattığı 'Alanya Mutfağı Yöresel Yemek Kursu'na katılan 30 kadın, aralarında 'Gülüklü Çorba', 'Talatorlu Patlıcan', 'Şekerli Peksimet', 'Laba Dolması', 'Göleviz Yemeği' ve 'Öksüz Helvası'nın yer aldığı 28 çeşit yöresel yemek ve tatlıyı gelecek nesillere aktarmak için öğreniyor. Alanya'nın yöresel yemek ustalarından Emine Çorbacı'nın verdiği kursa yerleşik yabancılar da ilgi gösteriyor.

'YABANCILAR DA İLGİ GÖSTERİYOR'

Alanya Belediye Başkanı MHP'li Adem Murat Yücel, birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve değişik kültürleri bünyesinde barındıran Alanya'nın yöresel yemek kültürünün uluslararası alanda tanıtılması gerektiğini söyledi. Bu nedenle kaybolmaya yüz tutan yöresel yemeklerin yeni nesillere aktarılması için bu projeyi gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Yücel, "Kursa yabancı uyruklu kursiyerler de katılıyor. Çeşitli medeniyetleri ve kültürlerin birbirini tanıyıp kaynaşmasını amaçlıyoruz. Bu kursların sayısını artıracağız" dedi.

'28 ÇEŞİT YEMEK YAPILIYOR'

Alanya Belediyesi'nde görevli Gıda Mühendisi Sevda Erdoğmuş da Meziyet Köseoğlu Mesleki Eğitim Merkezi'nde düzenlenen kursun son derece keyifli geçtiğini aktardı. Kursiyerlerin uygulamada öğretmenlerine yardımcı olduğunu kaydeden Erdoğmuş, "Bu şekilde geçmişten günümüze yöresel yemeklerin taşınmasını amaçlıyoruz. Kurs kapsamında 28 çeşit yemek yapılıyor. Geçmişte yapılan et yemekleri, 'Çiğirdik', 'Aside', 'Alanya Göç Çöreği', 'S Pasta' ve 'Öksüz Helvası' gibi daha birçok yemek kursiyerlerimizle buluşuyor" diye konuştu.

PÜF NOKTALARINI ÖĞRENİYORLAR

Kursiyerlerden Gül Tongur, bugüne kadar Alanya yemeklerini kulaktan dolma bilgilerle yapmaya çalıştıklarını ancak bu kursla yemeklerin püf noktalarını öğrendiklerini anlattı. Kursta öğrendiği yemekleri evde yaptığını belirten Tongur, "Çalışan bir hanımdım ve mutfakla aram iyi değildi. Artık yemeklerimi eşim de çok beğeniyor. Özellikle 'Laba Dolması' çok iyi" dedi.

HEM ÖĞRENİYOR, HEM DE EĞLENİYORLAR

Ayşe Arslan, "Yemekleri bir şekilde yapıyoruz ancak püf noktalarını öğrenmek çok önemli. Kursiyerlerle çok güzel günler geçiriyoruz. Tüm hanımların katılmasını istiyorum. Çok eğlenceli, iyi vakit geçiriyoruz" diye konuştu.

Alanya'da yerleşik yaşayan Ukraynalı Tatyana Yetkin Belinskaya da kursun çok faydalı olduğunu ve öğrendiği yemekleri evde uyguladığını belirterek tüm kadınlar bu kursa katılmaya davet etti.

Kursun eğitmeni Emine Çorbacı da şunları kaydetti:

"Ev hanımıyım. Bu kursta öğretmenlik yapıyorum. Neşeli bir şekilde yemek yapmayı öğretiyorum. Sayamayacağım kadar çok yöresel yemeklerimiz var. Ev hanımı, çalışan, emekli, yabancı her türlü kursiyerimiz mevcut. Katılmak isteyen herkesi bekliyoruz." - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Alanya Belediyesi Adem Murat Yücel Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title