Haberler

Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri Başladı

Güncelleme:

YÖREDER tarafından organize edilen Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri, düzenlenen törenle Cam Piramit'te başladı.

Yöresel Ürünleri Koruma ve Tanıtma Derneği (YÖREDER) tarafından organize edilen Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri, düzenlenen törenle Cam Piramit'te başladı.

Açılışta konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Türkiye'de tarım sektörünün küçük üretici açısından son derece sıkıntılı bir süreçten geçtiğini söyledi. Yaşananların biraz da küreselleşmenin sonucu olduğunu kaydeden Akaydın, "Büyük şirketlerin ekonomide öne geçtiği bir süreçteyiz. Bu nedenle özellikle küçük üretici açısından yöresel ürünlerin tanıtılması ve pazarlanması büyük önem taşıyor" diye konuştu.

Antalya'nın şu anda marka olmuş bir tek Finike portakalı olduğunu savunan Akaydın, oysa Akseki ve İbradı dağlarının endemik ürünleri, Gazipaşa'nın çekirdeksiz narı, Alanya muzu, Akseki balı, Kumluca domatesi başta olmak üzere birçok ürünün markalaşabileceğini ifade etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı da yılda 5,5 milyon ton yaş meyve ve sebze üretimi, 200 bin küçükbaş, 850-900 bin büyükbaş hayvan varlığı ve doğal güzellikleriyle Antalya'nın birçok üründe esin kaynağı olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından fuar, 2 metrelik Adana kebabının kesilmesiyle açıldı. 54 ilden 119 katılımcının bin 600'e yakın ürününün sergilendiği fuar, 16 Mart'a kadar açık kalacak.

Kaynak: AA / Ekonomi

Mustafa Akaydın Antalya Türkiye Akseki Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title