Haberler

Yöresel Ürünler Festivali Başlıyor

Güncelleme:

İzmirlilerin büyük ilgi gösterdiği YÖRESEL ÜRÜNLER FESTİVALİ gelenekselleşti.

Türkiye'nin el sanatı hediyelikleri ve damak tatları bir kez daha 19-27 Nisan tarihlerinde İzmir Fuar Alanı'nda görücüye çıkacak. Geçen yılki festivale yüz binlerce vatandaşın katıldığını vurgulayan Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, Anadolu'nun kültürünü yansıtan festivali bir sosyal sorumluluk bilinciyle düzenlediklerini ifade etti.

İzmir Kültürpark kültürler beşiği Anadolu'nun tüm renklerine bir kez daha eve sahipliği yapacak. 2. YÖRESEL ÜRÜNLER FESTİVALİ 19-27 Nisan tarihlerinde İzmir Uluslararası Fuar Alanı 5 nolu holün kaskatlı havuz tarafındaki dış mekânda ziyaret edilebilecek. Türkiye'nin dört bir yanından el sanatı hediyelikçiler ve damak tatlarından seçkin ürünler sunacak yaklaşık 60 katılımcı Kültürpak'ta stantlarını kurdu. Açılış saatini merakla beklemeye başladı. Türkiye'nin tüm bölgelerinden kültür zenginliği yansıtan motifleri taşıyan hediyelikler, vazgeçilmez damak tatlarından örneklerin sergileneceği dokuz gün boyunca sıcak satışlar ve tanıtımlar yapılacak.

5 DUYUYA HİTAP EDECEK

Ziyaretçilerin 5 duyusuna da hitap edecek festivalde, Gümüşhane'nin Geleneksel Lezzeti ''Köme'', Antakya'ya Özgü Lezzet Künefe, Saflık ve doğallığın kaynağı Artvin Balı, Şifa Kaynağı Merzifon Marmelatı, Siirt'in Lezzetli Fıstığı, Giresun'un Fındığı, Güzelliğin sırrı Malatya Kaysısı, Besleyici Beypazarı Kurusu, Osmanlı'dan günümüze, Güneyden Kuzeye, Batından Doğuya dünya mirasına giren farklı kültürlerin mutfağı, bir kez daha meşhurluklarını İzmir'de ispatlayacaklar. 2. YÖRESEL ÜRÜNLER FESTİVALİ'ni ziyaret eden vatandaşlar meşhur damak tatlarını evlerine ve sevdiklerine taşırken el sanatı hediyeliklerle de sevdiklerini sevindirebilecekler.

EĞLENCE DORUK YAPACAK

2. YÖRESEL ÜRÜNLER FESTİVALİ'nde eğlence doruk yapacak. Zeybek Ateşi, Tire Derebaşı, Ege Folklor Dernekleri Federasyonu ekipleri başta olmak üzere Halk Oyunları ekipleri sahne alacak. Roman Ritim World Show sevenleriyle buluşacak. Selim Gülay, Nazlı Saraç, Bykuş, Yılmaz Demirtaş hayranlarına konser verecek. İzmir Kırım Türkleri ve İzmir Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Dernekleri etkinliklere destek verecek.

GEŞMİŞİN GÜZELLİKLERİNİ GELECEĞE TAŞIYACAKLAR

Geçen yıl ilkini düzenledikleri YÖRESEL ÜRÜNLER FESTİVALİ'nin büyük beğeni toplamasının verdiği güvenle organizasyonun gelenekselleştiğine dikkat çeken Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, Anadolu'nun kültürünü yansıtan gerek el sanatı hediyelikleri gerekse damak tatlarının gelecek kuşaklara doğru bir şekilde aktarmak istediklerini söyledi. Gençer, "Başarılı organizasyonlarımızdan SOUVENIR Hediyelik Eşya Günleri kapsamında yöresel ürünlere özel bir önem veriyorduk. O karma organizasyonumuzun içinde olgunlaştırdığımız yöresel ürünleri bir sosyal sorumluluk çerçevesinde ayrı bir festivale dönüştürdük. İlkinde sağladığımız başarı bu yılda sürecek. Tüm İzmirlileri bizi biz yapan değerlere sahip çıkmaya, YÖRESEL ÜRÜNLER FESTİVALİ'ne davet ediyorum"dedi.

2. YÖRESEL ÜRÜNLER FESTİVALİ İzmir Uluslararası Fuar Alanı 5 nolu sergi salonun yanındaki açık alanda yapılacak. 19-27 Nisan tarihlerindeki organizasyon 9 gün süreyle saat 10.00 ile 21.00 arasında ziyaret edilebilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osman Gençer Türkiye İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title