Haberler

Yöreler Renkler Festivali

Vali Öztürk, hemşehrilerine veda etti.

Muratpaşa Belediyesi ve Antalya Anadolu Hemşehri Dernekleri Platformu iş birliği ile düzenlenen Yöreler Renkler Festivali, devam ediyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, festivalin 7'nci gün programı kapsamında Muratpaşa Kent Meydanı'nda düzenlenen Karadenizliler Gecesi'ne Valiler Kararnamesiyle İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığına atanan Antalya Valisi Sebahattin Öztürk de katıldı.

Etkinlikte yaptığı konuşmada, kentte yaşayan hemşehrilerine veda eden Öztürk, Antalya'nın, emekli olduğu zaman yerleşmeyi düşündüğü ilk şehir olduğunu bildirdi.

Öztürk, sözlerine şöyle devam etti:

"Yaklaşık 15-16 aylık bir Antalyalılığım oldu. Bu güzel şehirde yönetici, vali olmaktan son derece mutlu olduğumu belirtmek isterim. Başka bir görev vesilesiyle ayrılıyorum. Gerçekten güzel bir şehir. Doğru seçim yapmışsınız. Bu şehrin değerlerine, birliğine, bütünlüğüne katkı yapmaya devam edin. Hemşehrilik buluşmalarını sağlayan belediyelerimize ve Muratpaşa Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum."

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise Anadolu'nun bütün coğrafyalarında kardeşliğin, barışın, bütünlüğün, komşuluğun sevildiğini aktardı.

Uysal, Vali Öztürk'ün İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığına atanmasından memnuniyet, kentten ayrılacak olmasından ise üzüntü duyduklarını belirtti.

Karadenizliler Derneği Başkan Vekili Bahattin Bayraktar da festivalde, değişik illerden gelen insanların güzel birlikteliğinin oluştuğunu kaydetti.

Programa katılan davetliler, Şahin Onay'ın seslendirdiği Karadeniz türküleri eşliğinde horon oynadı. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

İçişleri Bakanlığı Sebahattin Öztürk Muratpaşa Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title