Haberler

Yöre Halkının Sümela Manastırı'nda Stant Tepkisi

Trabzon'un Maçka sınırları içerisinde yer alan Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden tarihi Sümela Manastırı yakınlarında stant yapılması amacıyla ormanlık alanın ihale sonrası 5 yıllığına kiralanmasına tepki gösteren yöre halkı manastır yolu üzerinde ellerinde dövizler eşliğinde tepki amaçlı basın açıklaması yaptı.

Konuyla ilgili olarak Sümela Manastırı girişinde ellerinde "Rant Manastır'a çıktı", "Sümela'nın şifresi yolsuzluk" yazılı dövizler eşliğinde grup adına basın açıklaması yapan Ali Kahraman, "Meryemana Manastırı Milli Parklar sınırı içinde Ayvavera mevkiinde hak sahibi olduğum ve Maçka Kaymakamlığı'nda 1938 yılı tahrir kaydı olan 5 dönem arazimin üzerine Maçka Belediyesi ve Milli Parklar İl Müdürlüğü'nün oluru ile hak sahibi olduğum arazi üzerinde iznim olmadan usulsüz bir şekilde stant yapılma kaydıyla 5 yıllığına kiraya verilmiştir. Bizler Altındere köylüleri olarak bu bölgede yapılan veya yapılacak olan hiçbir işlemden haberdar edilmiyoruz. Bu bölgede yaşayan insanlar olarak bizlerde turizm faaliyetinden geçimimizi sağlamak için ticari faaliyetlerde bulunmak istiyoruz. Ancak yaşanılan kiralama olayından anlaşılacağı üzere insanlar ikili ilişkiler ve siyasi bağlantılarıyla kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilerini çıkar amaçlı kötüye kullandığı anlaşılmaktadır. Konuya muhatap mevki ve makam sahiplerinin bu hatadan dönmelerini ve adaletli şeffah bir şekilde hareket etmelerini, hakkaniyete uygun davranmalarını beklemekteyiz" dedi.

Kahraman, manastıra gelenlerin özellikle tuvalet sıkıntısı çektiklerini ifade ederek "Yetkililere defalarca söyledik. Buraya gelen her 3 turistten biri WC ve lavabo soruyor. Onu bile bizim yapmamızı istemiyorlar" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Kahraman Trabzon Türkiye Maçka Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 29 Mart Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Survivor yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor 72. bölüm fragmanı izle! Survivor yeni bölüm fragman linki! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 29-30 Mart benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! Seçim propaganda yasakları ne zaman başlıyor? Quaresma Beşiktaş'a gelecek mi? 29-30 Mart hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 28 Mart 2024 Konya su kesintisi listesi! ORC İstanbul anket sonucu ne, kim önde? Ekrem İmamoğlu mu, Murat Kurum mu? Sonar İstanbul anket sonucu ne, kim önde? Ekrem İmamoğlu mu, Murat Kurum mu? Gaddar 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Mart Gaddar yeni ölüm izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 58. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Mart Kızılcık Şerbeti yeni ölüm izleme linki var mı? Yalı Çapkını 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Mart Yalı Çapkını yeni bölüm izleme linki var mı? İSKİ Esenler su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29 Mart Esener (Oruçreis - Tekstilkent - Giyimkent - 15 Temmuz) su kesintisi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title