Haberler

Yönetmen Hüseyin Aydemir Son Yolculuğuna Uğurlandı

Yazar, senarist ve yönetmen Hüseyin Aydemir son yolculuğuna uğurlandı.

Yazar, senarist ve yönetmen Hüseyin Aydemir son yolculuğuna uğurlandı.

Alınan bilgiye göre, uzun süredir akciğer kanseri tedavisi gören Aydemir evinde fenalaştı. Yönetmen Aydemir, hastaneye kaldırılırken hayatını kaybetti.

Aydemir için Güneşli Orhangazi Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Aydemir'in cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Cebeci Mezarlığı'na defnedildi.

Yazar Ragıp Karadayı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aydemir'le çok uzun yıllara dayanan bir dostluklarının olduğunu ve TGRT'nin kuruluşunda birlikte çalıştıklarını söyledi.

Aydemir'in, ufku çok geniş bir yönetmen olduğunu belirten Karadayı, "Çalışmaya başladığı ilk zamanlarda çok profesyonel işler çıkarmıştı. Çok iyi bir yönetmen ve senarist olacağı o zamandan belliydi. Eserleri ortada. Onu hiç unutmayacağız. Eğilmedi, bükülmedi ve hayatı dolu dolu yaşadı. Vatan, millet, din ve iman uğrunda dik durdu. Çok güzel bir insanı uğurlamanın üzüntüsünü yaşıyorum." dedi.

Müzik ve Sinema Derneği (MÜSİDER) Genel Başkanı Aslan Ateş de derneğin çeşitli etkinliklerinde Aydemir'le yer aldıklarını ve birçok projede yan yana çalıştıklarını dile getirdi.

Aydemir'in çevresi tarafından örnek bir şahsiyet olarak bilindiğini kaydeden Ateş, "İyi bir mümin, iyi bir muvahhit olduğuna ben şahitlik ediyorum. Cenabıhak ona rahmet, sevenlerine sabırlar ihsan eylesin. Rahatsızlığı zamanında da görüştük ve son zamanlarına kadar birçok işte birlikte olduk. Önemli olan iyi bir hayatı yaşayabilmek. Hüseyin Aydemir için bu konuda tanıklık ederim. Allah rahmet eylesin." ifadesini kullandı.

Yönetmen İbrahim Yüksel ise Hüseyin Aydemir'le uzun yıllar önce tanıştığını ve son zamanlarına kadar birlikte çalıştıklarını anlattı.

Aydemir'i hoca olarak kabul ettiğini belirten Yüksel, şunları söyledi:

"Onurlu, Müslüman, özgür ve hür bir adamdı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Benim üzerimde çok emeği var. Onun kaleminden ve sanatından istifade ettik. Benim İstanbul'da kimsem yok. Bu anlamda da onun gölgesinde serinledim. Mekanı Cennet olsun."

Yönetmen Ensar Altay da Hüseyin Aydemir'in değerini tarif etmenin çok güç olduğunu ifade ederek, "Bana yönetmenliği öğreten ustamdı. Ben 10 yıl önce bir markette çalışırken, yaptığım kısa bir videoyu izleyip 'Senin derdin var, yönetmen olmalısın' dediği gün hayatımı değiştirmişti. Yönetmenliğin bir sırrı aralamak ve onu anlatmak olduğunu öğreten bilge bir insandı. Mekanı cennet olsun." diye konuştu.

Eskişehir'de 1964'te dünyaya gelen, Anadolu Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü'nü bitiren, birçok tiyatro, dizi ve film senaryosu kaleme alan Aydemir, yönetmen olarak imza attığı, özellikle evliyaların hayatını konu edinen televizyon ve sinema filmleriyle tanınıyordu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Hüseyin Aydemir Orhangazi Güneşli Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title