Haberler

Yomra'da Heyelan Nedeniyle Kapanan Yolları Büyükşehir Belediyesi Açtı

Trabzon’da dün öğleden sonra etkili olan sağanak yağış, Yomra ilçesinin bazı bölgelerinde heyelanlara sebep oldu.

Trabzon'da dün öğleden sonra etkili olan sağanak yağış, Yomra ilçesinin bazı bölgelerinde heyelanlara sebep oldu.

Dün akşam saatlerinde, iftardan önce meydana gelen heyelan olayları sonucunda Yomra-Özdil yolu iki yerden trafiğe kapandı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri hemen olay yerine intikal ederken; Büyükşehir Belediyesi, Yomra Belediyesi ve Karayolları ekiplerinin gerçekleştirmiş oldukları çalışmalar neticesinde yol kısa sürede ulaşıma açıldı. Sağanak yağış neticesinde Yomra'nın birçok mahallesinde de ana ve ara yollarda sel ve heyelan olayları yaşandı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ilçe belediyesi ekipleriyle birlikte bugün tüm noktalara aynı anda müdahale ederek olumsuzlukları büyük oranda ortadan kaldırdı. İlçede, sel ve heyelan olaylarının tüm izlerini ortadan kaldırmak için çalışmalara devam ediliyor.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, dün iftar öncesinde meydana gelen heyelan olayları neticesinde Yomra-Özdil yolunun iki noktadan trafiğe kapandığını ifade ederken, "Yomra'mızda yaklaşık 4 saat boyunca etkili olan sağanak yağış neticesinde, arazimizin de çok dik olması nedeniyle bazı heyelan olayları meydana gelmiştir. Ekiplerimiz hemen olay yerine intikal ederek Yomra Belediyemiz ve Karayolları ekipleriyle birlikte gerekli çalışmaları icra etmiştir. Yomra-Özdil yolu dün akşam saatlerinde trafiğe açılmıştır. Aynı yolda bugünde gerekli çalışmalar icra edilmiştir. Yomra'mızın mahallelerinde yaşanan heyelan olaylarının ortadan kaldırılması için de çalışmalarımız sürmektedir. Çok şükür bir can kaybı ya da bir yaralanma olayı yaşanmamıştır. Yomra'mızın mahallelerinde bu heyelandan dolayı meydana gelen aksaklıklar bugün büyük oranda ortadan kaldırılmıştır. Ekiplerimiz, dün yaşanan bu heyelanların izleri tamamen ortadan kaldırılıncaya kadar Yomra'mızda çalışmalarını sürdürecektir" dedi.

"SAĞIROĞLU: BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu da konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, şunları söyledi:

"Dün akşam iftar saatlerine yakın, yoğun yağış neticesinde yol iki noktadan trafiğe kapanmıştı. Gerek Büyükşehir Belediyemizin ekipleri, gerek Yomra Belediyemizin ve Karayollarımızın ekipleriyle yapmış olduğumuz çalışmalarla saat 22: 00 civarında kontrollü olarak yolu ulaşıma açtık, gece yarım civarında da yolu tamamen ulaşıma açtık. Bu süre zarfında yolda bekleyen vatandaşlarımızın bir yandan tahliyeleri sağlanmıştır bir yanda da kendilerine iftarlıklar ikram edilmiştir. Bu sabah itibariyle tahkimat çalışmalarımız başlamıştır. Ayrıca ilçemizin Taşdelen, Kıratlı, Gülyurdu, Ocak, Oymalıtepe, Özdil ve Tandırlı mahallelerinde bu yoğun yağışlar nedeniyle ana ve ara yollarda kopmalar, ulaşıma kapanmalar söz konusu olmuştur. Büyükşehir Belediyemizin ve Yomra Belediyemizin ekipleri tüm heyelanlı noktalara aynı anda müdahale etmektedir. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na ve bu olayda göstermiş olduğu hassasiyet ve ilçemize destekleri nedeniyle ilçem adına teşekkürlerimi iletiyorum." - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon Yomra Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title