Haberler

Gülen İçin Yolun Sonu Göründü: 85 Kutu Delil İnceleniyor

Güncelleme:

Washington Post gazetesi, Türkiye'nin gönderdiği 85 kutu kanıtın Adalet Bakanlığı'ndan bir ekip tarafından tarandığını yazdı.

Amerika gazetelerinden Washington Post, ABD ile Türkiye arasında giderek ciddileşme riski taşıyan bir sorun olan Fethullah Gülen dosyasını ayrıntılı biçimde değerlendiren bir haber yayınladı. Buna göre, Amerikan Adalet Bakanlığı'nda bir ekip, Gülen'e ilişkin iade talebine cevap vermek üzere Türkiye'den gelen 85 kutu dolusu belgeyi tarıyor.

FEDERAL BİR SAVCI GÖREVLENDİRİLECEK

Washington Post'a göre ilk aşama geçildi, incelemenin olumlu sonuçlanması halinde iddianame için bir federal savcı görevlendirilecek.

"TÜRKİYE'YE GÖRE DARBENİN BEYNİ"

"77 yaşında, sağlığı bozuk, Pensilvanya'da yaşıyor ve Türkiye'ye göre darbenin beyni."

Washington Post, 15 Temmuz darbe girişimi ve Fethullah Gülen ile ilgili tartışmaları bu başlık altında haberleştirdi. Haberde iki önemli konuda bilgiler var:



85 KUTU KANIT

Türkiye'nin, Gülen'in iade talebi konusunda Amerikan makamlarına dosya gönderdiği daha önce söylenmişti. Ancak bu haberle giden dosyanın kapsamı ilk kez ortaya çıkıyor. Washington Post, aynen şöyle yazıyor:

Adalet Bakanlığı'nda bir ekip, Türkiye'den gelen 85 kutu dolusu kanıt belgesini tarıyor. Türkiye'ye göre bu belgeler, Gülencilerin, adliye, polis ve ordunun darbeci kliği dahil Türk toplumunun her alanına nasıl sızdığını gösteriyor ve Gülen'in darbenin arkasındaki beyin olduğunu kanıtlıyor.

İNCELEME 2. AŞAMA, 3. AŞAMA İDDİANAME

İade başvurusu konusunda Adalet Bakanlığı'nın yaptığı inceleme, iade sürecinin ikinci aşaması. İlk aşama Dışişleri Bakanlığı Adli Müşavirliği'nin incelemesi. Washington Post'un haberi doğruysa, ilk aşama geçilmiş durumda. Adalet Bakanlığı'ndaki incelemede, belgeler dikkate alınmaya değer bulunursa, üçüncü aşamaya geçilecek. Bakanlık, iddianame hazırlamak üzere bir federal savcı görevlendirecek.

KONGRE SPONSORU CEMAAT

Washington Post'tun haberinde yer alan bir diğer soruşturma konusu ise, Gülen cemaatinin Amerikan Kongresi'ndeki lobi faaliyetleri. Gazeteye göre, 2007 yılından bu yana, Kongre'den Türkiye'ye gelen heyetlerden 289'una, yani yarısına cemaate bağlı kuruluşlar sponsor olmuş.

Ayrıca Gülen hareketine bağlı onlarca kuruluş, siyasi kampanyalara onbinlerce dolar bağış yapmış. Bağış yapılan siyasetçiler arasında, Cumhuriyetçi Parti'nin önde gelen isimlerinden John Böhmer ve Rick Perry ile, Demokratların başkan adayı senatör Hillary Clinton da var.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Adalet Bakanlığı Türkiye Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title