Haberler

Öğrencilere Çarpan Alkollü Polis Memuru 'Kusursuz' Bulundu

Güncelleme:

Erzurum'da yolun karşısına geçmeye çalışan üniversiteli iki kıza çarparak yaralayan, alkollü polis memuru, kaza tespit tutanağında sıfır kusurlu gösterildi.

Erzurum'da alkollü halde trafikte seyrederken yolun karşısına geçmeye çalışan üniversiteli iki kıza çarparak yaralanmalarına neden olan polis memuru, düzenlenen trafik kazası tespit tutanağında sıfır ihlalli gösterildi.

İKİ KIZ ÖĞRENCİYE ÇARPTI

Kaza, geçtiğimiz 15 Ekim Cumartesi günü Erzurum merkez Yukarı Mumcu Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, kendine ait otomobille Kars'tan Erzurum'a gelen Kars Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru A.K., Yukarı Mumcu Caddesi üzerinde tek şeritli yolda, yolun karşısına geçmeye çalışan Atatürk Üniversitesi öğrencileri Hilal A. ve Emine A.'ya çarptı.

FREN YERİNE GAZA BASTI

Daha sonra panikleyen sürücü fren yerine gaza basarak yeniden iki kıza ve park halindeki 25 LR 775 plakalı otomobile çarpıp durdu. Kazada yaralanan ve ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan iki kız öğrenci sürücüden davacı oldu.

YARALI KIZIN BOĞAZINI SIKTI

Kazanın ardından aracından inerek yaralı kızlardan birinin de boğazını sıktığı ileri sürülen sürücü A.K., çevrede toplanan vatandaşların tepki göstermesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri tarafından alkol ölçümü alınıp, ekip otosuna bindirilerek Gürcükapı Polis Merkezine götürüldü.

KUSURSUZ GÖSTERİLDİ

Kazanın ardından düzenlenen trafik kazası tespit tutanağı dikkat çekti. Alkol ölçümünde 2.16 promil alkollü çıkan polis A.K., tespit tutanağında kusursuz şekilde gösterildi.

YAYALARA SUÇ ATILDI

Sürücünün 2.16 promil alkollü olduğu ve ihlalinin olmadığı belirtilen tutanakta şu ifadelere yer verildi:

"Sürücü A.K., sevk ve idaresindeki 36 .. 728 plaka sayılı aracıyla Mumcu Caddesinde Gürcükapı istikametine seyir halinde iken Mumcu Caddesi No: 7 önünden karşıya geçmek isteyen Hilal A., ve Emine A., isimli şahıslar yola 1-2 adım çıktıktan sonra bahse konu aracın geldiğini fark edip geri kaçtıkları esnada aracın sol ön kısmının yayalara çarptığını daha sonra sürücünün panik halinde fren yerine gaza basıp tekrar yayalara ve park halindeki 25 LR 775 plakalı aracın sağ yan kısımlarına çarpması sonucu yaramalı ve maddi hasarlı kaza meydana gelmiştir. Bu kazanın oluşumunda yayalar Hilal A., ve Emine A., isimli şahıslar 2918 sayılı KTK'nın 68/1-b-3 ışıklı işaret veya yetkili kişilerin bulunmadığı geçitlerde ve kavşaklarda yaklaşan aracın uzaklık ve hızını göz önüne almadan veya göz önüne aldığı halde uygun zamanda geçmemek maddesini ihlal ettiği yayaların, sürücü beyanı ve kaza yeri incelemesinden anlaşılmıştır."

"ZARARI ÖĞRENCİLER ÖDEYECEK"

Kazada park halindeki otomobili zarar gören işadamı Kürşad Ekinci aracını yaptırmak için gittiği serviste tutanak şokuyla karşılaştığını belirtti. Trafik kazası tespit tutanağına göre çarpan alkollü sürücüye ihlal gösterilmediği için aracın masrafını ezilen kızların karşılamalarının gerektiğinin söylendiğini belirtti.

"POLİS KOLLANARAK TUTULMUŞ"

İş adamı Kürşad Ekinci, şöyle konuştu:

"Kazadan sonra aracımı yaptırmak üzere servise gittim. Hazırlanan tutanağı aldım. Bu belgede kızların suçlu olduğunu beyan eden bir ibare var. ve sürücü ihlali yoktur diye bir ibare var. Sürücü polis bey 2.16 promil alkollü olarak görülüyor. Tutanakta sürücü kural ihlali yoktur diye bir çizgi atılmış. Ben servise aracımı yaptırmak üzere gittiğimde servisteki arkadaş şöyle bir tepki kullandı. 'Beyefendi bunu sigortadan yaptıramazsınız.' 'Nasıl yani' dedim. 'Burada sürücü ihlali konulmamış. ve bu tamamen kızlara verilmiş bir suç.' Arkadaş hem alkollü, hem de polis memuru. Çok şaşırdım. Bu tutanağı avukata gösterdim. Avukat görüşü de kesinlikle hem alkollü hem kusursuz olmama gibi bir durumun olamayacağı yönünde. Tutanak şahsın polis olması nedeniyle tamamen kollanarak tutulmuş."

Öte yandan konuyla ilgili görüşlerine başvurulan emniyet yetkilileri ise herhangi bir açıklama yapılmayacağını konunun inceleneceğini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Atatürk Üniversitesi Erzurum Kars 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title