Haberler

Yolu Kapalı Köye Giden CHP İl Başkanı ile Onu Aramaya Giden Partililerden Haber Alınamıyor (2)

Yol AÇILDI MAHSUR KALAN BAŞKANA ULAŞILDI CHP Tunceli İl Başkanı Hüseyin Zeytin, kardan yolu kapalı olduğu için 48 saat mahsur kaldığı Sin Köyü'nde, yolun Özel İdare ekipleri tarafından açılmasıyla kurtarıldı.

Yol AÇILDI MAHSUR KALAN BAŞKANA ULAŞILDI

CHP Tunceli İl Başkanı Hüseyin Zeytin, kardan yolu kapalı olduğu için 48 saat mahsur kaldığı Sin Köyü'nde, yolun Özel İdare ekipleri tarafından açılmasıyla kurtarıldı. Dün gece köye giden partililerle birlikte Tunceli'ye dönen Zeytin, partisinin il binasında açıklama yaptı. Sin köylülerinin bir sorun nedeniyle salı günü kendisini aradığını belirten Zeytin, bu nedenle köye gittiğini belirterek, şunları söyledi:

"Ben giderken kar hafif yağıyordu daha sonra şiddetini arttırdı ve elektrikler kesildi. Köy karanlığa gömüldü ve köyden çıkamadım, mahsur kaldım. Elektriklerin kesilmesiyle telefonlar çalışmadı. GSM baz istasyonları da elektrik olmadan çalışmıyor, cep telefonları devre dışı kalıyor. Durum böyle olunca kimse ile iletişim kuramadım. İl yönetimindeki arkadaşlar 24 saat boyunca bana ulaşamadıkları ve irtibat kuramadıkları için endişe etmişler. İl yönetiminden arkadaşlar ve gençlik kolları üyesi arkadaşlarımız gece yarısı yola çıkarak uzun bir yürüyüşün ardında sabah saat 03.00 sularında köye ulaştılar. Daha sonra da sabah saatlerinde Özel İdare ekipleri gelip köy yolunu açtılar ve ben de il merkezine döndüm. Bir gerçek bu durumda ortaya çıkıyor. Devlet eskiden bir şekilde hizmet götürüyordu köylerimize, elektrikler kesilince anında arızalar gideriliyordu ama şimdi özelleştirilen elektrik kurumu taşeron ile çalışıyor, arızalar giderilmiyor. Bakımlar yapılmıyor. ve 5 gündür Dersim ilimizin büyük bölümüne elektrik verilmiyor ve köylerdeki hastalar vatandaşlar bu durum karşısında inanılmaz bir mağduriyet yaşıyor, kimsede bu duruma el atmıyor."

CHP İl Başkanı Zeytin, Tunceli'de 5 gündür köy yollarının büyük bölümünün kapalı olduğunu ve elektrik verilemediğini belirterek, köylülerin acil hastalarını hastanelere ulaştıramadığını söyledi. Zeytin, "Ben CHP İl Başkanı olarak Sin Köyü'nde mahsur kalmasaydım belki de hala o köy yolları açılmayacaktı. Sağ olsun arkadaşlarımız telaş etti ve konu basına düştü. Bu nedenle yetkililer olaya el atarak köy yolunu açtı, yani basın yazmasa kimseni ruhu duymayacaktı" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tunceli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title