Haberler

Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonunda 2. Dalga

Güncelleme:

İçinde El Kaide'nin finansörü olmakla suçlanan Yasin El Kadı'nın isminin de geçtiği soruşturmada çok sayıda tanınmış isimle ilgili gözaltı kararı var.

Bakan oğullarının tutuklanması, babalarının istifasıyla her geçen gün, hatta saat, boyutu büyüyen 17 Aralık Operasyonu'nun ardından bugün ikinci bir operasyonun düğmesine basıldı. Ancak operasyonlar ve gözaltılar gerçekleşmedi.

SAVCILIK GÖZALTI İSTEDİ, EMNİYET İZİN VERMEDİ

İçinde El Kaide'nin Finansörü olmakla suçlanan Yasin El Kadı'nın isminin de geçtiği soruşturmada çok sayıda tanınmış isimle ilgili "Gözaltı ve Arama Kararı"nın olduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Savcılık, altında Özgürlük Hakiminin imzasının olduğu "Gözaltı Kararları"nın alınmasının ardından harekete geçti. Polise talimat gönderdi. Ancak İstanbul Emniyeti bu talimatı yerine getirmedi. Bu da gün boyu süren krize dönüştü.

Kanal D Muhabiri İhsan Yıldız, krizle ilgili en detaylı bilgileri ana haber bülteninde paylaştı. İşte İhsan Yıldız'ın ağzından krizin detayları:

"KARA PARA, RÜŞVET, İHALEYE FESAT"

Yeni dalga soruşturmanın konusu kara para, rüşvet ve ihaleye fesat karıştırmak.

"KAMU 100 MİLYAR DOLAR ZARARA UĞRATILDI"

Geçtiğimiz yılın mart ayında başlatılmış ve 28 dev ihalede kamunun toplam 100 milyar dolar zarara uğratıldığı, hazinenin zarara uğratıldığı iddiası var.

"SİYASETÇİ ÇOCUKLARI, İŞ ADAMLARI, BÜROKRATLAR"

Başbakanlık, Ulaştırma Bakanlığı, Çevre Bakanlığı, Orman Bakanlığı, Kültür Bakanlığı ve Başbakanlık Kalkınma Ajansı'ndan onlarca şüpheli bu operasyon kapsamında izlendi, takip edildi. Ayrıca en üst düzey siyasetçilerin çocukları, önemli iş adamları ve bürokratların da isminin geçtiği iddiası var.

EN ÇARPICI İSİMLERDEN BİRİ YASİN EL KADI

Ancak soruşturmada öyle bir isim geçiyor ki, bu şaşırtıcı. Bu isim El Kaide Finansörü olmakla suçlanan Yasin El Kadı. Usame Kutup adli bir Suudi Arabistanlı'nın adının da El Kadı'yla birlikte dosyada geçtiği belirtiliyor.

Soruşturmada adı geçen ihaleler:

Etiler Polis Okulu Arazisi
Sultanbeyli Maden Arazisi
Kadıköy 3.İcra İflas Müdürlüğü Arazisi
Mecidiyeköy Mahmutbey Metro Hattı ihalesi
14 Termik Santral ihalesi
Marmaray'da Büfe ihalesi
Çanakkale Karayolu ihalesi
İstanbul Ankara Hızlı Tren Projesi Viranşehir
Kızıltepe yol ihalesi

SORUŞTURMAYI ERGENEKON SAVCISI YÜRÜTÜYOR

Söz konusu soruşturmanın başında Ergenekon dosyasını da götüren Savcı Muammer Akkaş var. Öğrenildiğine göre soruşturmada en kritik dönemeç, tanınmış isimlere yönelik gözaltı ve arama kararlarının alınmasıyla dönüldü.

GÖZALTI KARARLARI ÜZERİNE SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

Altında 2 no lu Özgürlük Hakimi Zeki Karaçöl'ün imzasının bulunduğu "gözaltı kararları"nın alınmasının ardından savcılık hareket geçti. İstanbul Emniyeti'ne karar doğrultusunda talimat gönderdi. Ancak İstanbul Emniyeti bu doğrultuda harekete geçmedi.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ, VALİ VE MALİ ŞUBE MÜDÜRÜ HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI

Bunun üzerine Emniyet'le Savcılık arasında gün boyu süren ve devam eden kriz ortaya çıktı. Muammer Akkaş öğlen saatine kadar bekledi ve ardından İstanbul Emniyet Müdürü, Valisi ve Mali Şube Müdürü hakkında soruşturma açtırdı.

AKKAŞ, JANDARMAYI DEVREYE SOKABİLİR

Akşam saatlerinde Mali Şube Müdürü Akkaş'ın odasına geldi. Ancak Muammer Akkaş hala soruşturmanın devamı ve operasyonun yapılmasını istiyor. Önünde seçenek var Jandarmayı devreye sokabilir hatta çevik kuvvetten de yardım isteyebilir.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Muammer Akkaş İstanbul El Kadı Güncel - Operasyon Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (18)

muzafferaliaga_645@hotmail.com:

israil ve abd bu ülkenin 2014 gitmesi gerektiğini 2012 karar aldı gezi olaylarında tutmadı bu sefer belden aşı vurarak hükümeti devireceklerini zan ediyorlar başbakan allah izniyle bu uşakları hepsine yeter ülkemiz batırmayacağız israil köpekleine yedirmeyeceğiz secime gitmeliyiz 30 marta hem yerel hemde genel secim için start verilmeli yoksa bu uşaklar başımıza gececekler

17
69
yanıtYanıtla
AğahanZippo_01@mynet.com:

Bırak kardeşim bu işleri Siz israil oyunu abd oyunu demeye devam edin oyun veya değil heriflerin hırsız oldukları çıktımı ayran kafasınımı yaşıyon sen

yanıt0
yanıt0
enverenvergok@gmail.com:

doğru diyorsun muzaffer bu işi yapanlar şuanda ülkemize 10 milyar dolar kaybetirdiler allah bunlardan hesap soracak bunların amacı hırsızlıklar ortaya cıkarmak değil ülkeyi batırmak 14 aydır takip ediyorlarmış neden bu kadar beklediniz.uşaklık yaptıkları belli kardeş kazanan recep tayyip erdoğan olacak

yanıt0
yanıt0
Çetinyldrm@rocketmail.com:

Muzaffer ve Enver. Bir şey sorucam. O bunun işi, Bu bunun uşağı falan filan. Ama Savcıların bu adamları tutukladığına göre demek ki ciddi deliller var ellerinde ki bunların bir kısmı ortalığa döküldü zaten. Peki sizin için hala inatla hırsızları savunmak zor olmuyor mu? Nasıl kendinize yediriyorsunuz? Gerçekten merak ediyorum.

yanıt0
yanıt0
Cirakauto-ankauf65@web.de:

Muzaffer Kardesim bunlar 11 sene öncenin Postalcilari bunlarin neyine gerek Marmararay,bunlar tek seritli yolda Kamyon Eksozu koklayacak hastnelerde rehin kalacak bir ombasinin önünde Ceketini baglayacak

yanıt0
yanıt0
dolap beygirinsshu@mynet.com:

tayyipin hamleleri meyvesini vermeye başladı. ayrıca şu israil dedikodusuda her saat dahada dilleniyor. valla helal olsun sana tayip biz bu kadar salak olduğumuz sürece sen daha çok binersin bu halka.

57
17
yanıtYanıtla
USTAYA SELAMmt452@hotmail.com:

Ne olacaktı en akıllınız gidip ce ha pe ye oy vermiyomu ? Geeeeeç size Tayyib erdoğan 10 gömlek lüx . Siz anca postal yalamayı bilirsiniz .

yanıt0
yanıt0
Cirakauto-ankauf65@web.de:

Ustaya Milyonlarca SelamArkadas ne güzel söylemis Salak olduklarini yoksa Kemal kilicdar Oglundan hic medet umarlarmiydi sizler Postal yalamanin hayalini kurun Bizler büyük Türkiyenin insati icin calisalim haydi haydi sizi tutmayalim

yanıt0
yanıt0
SAMSUNLUtevfik.bodur@hotmail.com:

muaamer aktaş helal olsun savcı beye allah adaletine adalet katsın BÖYLE SAVCILAARA MEMLEKETTE İHTİYAÇ VAR

25
4
yanıtYanıtla
mehmet suat şahinmsuatsahin@gmail.com:

ulaştırma bakanlığında esas bakılacak olan kurum karayolları son 10 yılda uçuşa geçen firmalara bakmak lazım.Nasıl uçuş bu hızda jet yapılamadı daha.

25
3
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title