Haberler

Yollar Kapanmadan Hastalar Şehre Taşındı

Tavşanlı'ya bağlı köylerdeki diyaliz tedavisi gören hastalar, kar yağışı nedeniyle yolların ulaşıma kapanma olasılığı nedeniyle kentteki kurum misafirhanelerinde konuk ediliyor Kaymakam Hatipoğlu: "Hastalarımızı köylerden alıp, kentimizde bulunan bazı kurumların misafirhanelerinde konaklatacağız"

SELMA KOCABAŞ - Tavşanlı ilçesine bağlı köylerdeki diyaliz tedavisi gören hastalar, kar yağışı nedeniyle köy yollarının ulaşıma kapanma olasılığı nedeniyle kentteki kurum misafirhanelerine yerleştirildi.

İlçede geçen hafta kar yağışı nedeniyle yolları kapanan köylerdeki diyaliz tedavisi gören hastaların sıkıntı yaşaması ve meteorolojiden gelen yeni "kar yağışı" uyarısı üzerine, hastalar kent merkezine taşındı.

Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi ekipleri, çevre köylerde yaşayan 18 diyaliz hastasını, kurumların misafirhanelerine yerleştirdi.

İlçe Kaymakamı Numan Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta yoğun kar yağışı nedeniyle yolların ulaşıma kapandığını ve bu yüzden de köyde yaşayan diyaliz hastalarına ulaşımın sağlanamadığını söyledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yeni "kar yağışı" uyarısı geldiğini belirten Hatipoğlu, "Bu köylerde kalan diyaliz hastalarımızı, Kaymakamlık, İlçe Orman İşletme Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü araçlarıyla getirmeye çalıştık. Özellikle ulaşamadığımız bazı köylere İlçe Orman İşletmesi ekiplerinin özel çabalarıyla ulaştık. Bunları yaparken zorlandık ve ulaşamadıklarımız oldu. Biz de kar yağışı uyarısından sonra hastalarımızı köylerden alıp, kentimizde bulunan bazı kurumların misafirhanelerinde konaklatacağız" diye konuştu.

Hastanenin başhekimi Ünal Ünalan ise hastanenin diyaliz merkezinde 38 diyaliz hastasının tedavi gördüğünü kaydetti. Bunlardan 18'inin çevre köylerde yaşadığı bilgisini veren Ünalan, şöyle konuştu:

"Bu hastaların diyaliz hizmetini almaları için her gün bu hastaları buraya taşıyoruz. Buraya Domaniç'e bağlı köylerden bile gelen hastalarımız mevcut. Son 30 yılda burada böyle kar yağmayınca doğal olarak bu servis imkanını sağlayamadık. Biz de iki gün gün ara ile bu hastalarımızı taşıdık. Bu hastalarımız normal şartlarda servisle gelip, diyaliz hizmetini alıp köye dönüyorlar. Tekrar 2 veya 3 gün sonra bu hizmeti alacaklar. Yolların kapanması durumunda ne zaman açılacağı belli olmadığı için biz bu hastalarımızı hastanemizde misafir ettik. Bunların aynı zamanda başka hastalıkları var. Kimisi şeker hastası, kimisi kalp hastasıdır. Bu şekilde böyle bir hizmet başlattık. Dolayısıyla hastalarımız mutlu oldu, biz mutlu olduk." - Kütahya

Kaynak: AA / Güncel

Numan Hatipoğlu Mustafa Kalemli Tavşanlı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title