Haberler

    Yoldan Çıkan Oyun

    Bu oyunda halen bir terslik var!

    Aksilikler bir türlü peşimizi bırakmadı, bizleri kahkahayla güldüren talihsizliklere doyamadık. Geçtiğimiz sezon Zorlu PSM'de sahnelenen ve büyük ilgi gören Yoldan Çıkan Oyun, yeni Zorlu PSM sezonunda da sizlerle buluşmaya devam edecek!

    İngiltere'nin meşhur mu meşhur West End sahnesinin son dönemlerdeki en başarılı oyunlarından biri olan Yoldan Çıkan Oyun, galasını 2014 yılında West End Duchess Theater'da yaptı. Oyunun geçmişi ise biraz daha eskiye dayanıyor.

    Cornley Polytechnic Drama Society isimli tiyatro grubunun, 1920'lerde yaşanmış bir cinayet hikayesini sahnelemek istemesiyle başlayan olay örgüsü, oyunun karakterlerinin başına zor gelecek sonsuz terslikleri getiriyor. Bu terslikler, oyunun karakterlerini zorluklarla dolu bir serüvene doğru iterken, Yoldan Çıkan Oyun izleyicileri ise bu birbirinden komik tersliklere kahkahayla karşılık vermek durumunda kalıyorlar.

    Geçtiğimiz yıl Laurunce Olivier Ödülleri'nden En İyi Komedi ödülüyle dönen, whatsonstage.com'un 2014 yılında En İyi Yeni Komedi seçtiği Yoldan Çıkan Oyun, Tom Hardy ve J.J. Abrams'ın da aralarında bulunduğu birbirinden ünlü isimleri tiyatro salonuna çekmeyi başardı.

    Yoldan Çıkan Oyun'u yakın çekime alarak bu hikayenin adımlarını anlatalım.

    Henry Lewis, Jonathan Sayer ve Henry Shields üçlüsünün yaratıcısı olduğu oyunun kökleri bir pub'ın üst katında sergilenen oyuna dayanıyor.

    Bir gecede iki seans sergilenen oyunun başarısı, o günlerde çağrı merkezi, bar ve Gourmet Burger Kitchen'da çalışan üçlüyü ilgi odağı haline getiriyor.

    Bu başarı, Yoldan Çıkan Oyun'u bir pub'ın üst katındaki odadan prestijli West End sahnesine taşıyor.

    Michael Green'in 1964 tarihli kitabı The Art of Coarse Acting'den ilham alınarak hayata geçen oyunun etkilendiği karakterler ise; Buster Keaton, Charlie Chaplie ve Mr. Bean.

    Yoldan Çıkan Oyun, sezon boyunca Zorlu PSM Drama Sahnesi'nde olacak!

    Yazan:  Henry Lewis, Jonathan Sayer, Henry Shields

    Çeviren:  Mehmet Ergen

    Yöneten:  Lerzan Pamir

    Dekor Tasarım:  Behlüldane Tor

    Kostüm Tasarım:  Gül Sağer

    Işık Tasarım:  Kemal Yiğitcan

    Ses Tasarım:  Orhan Enes Kuzu

    Reji Asistanı:  Zari Azimi

    Yapım Asistanı:  Çağla Özavcı

    Oynayanlar:  Bartu Küçükçağlayan, Defne Koldaş, Gökçen Gökçebağ, Güliz Gençoğlu, Kemal Kayaoğlu, Kubilay Çamlıdağ, Öner Erkan, Sarp Apak

    *Bu etkinlik 8 yaş ve üzeri izleyiciler için uygundur.

    Detaylar :

    İl : İstanbul

    İlce : Beşiktaş

    Mekan : Zorlu Center PSM Drama Sahnesi

    Mekan Adresi : Levazım Mah. Koru Sok. No: 2/PSM/70 Zincirlikuyu

    Başlangıç Saati : 21.04.2017 21: 00: 00

    Bitiş Saati : 21.04.2017 23: 00: 00

    Kategori : Yoldan Çıkan Oyun

    Tür : Sahne Sanatları

    Ücretlimi? : Hayır

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title