Haberler

Yolda" İzleyenleri Ağlattı

Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Nilüfer Belediyesi ve Çocuk Hakları Kültür Sanat Derneği iş birliğiyle düzenlenen “trafik kazaları” konulu toplantıda gösterilen “Yolda” isimli belgesel salondakileri ağlattı.

Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Nilüfer Belediyesi ve Çocuk Hakları Kültür Sanat Derneği iş birliğiyle düzenlenen "trafik kazaları" konulu toplantıda gösterilen "Yolda" isimli belgesel salondakileri ağlattı.

Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin Türkiye'de yürürlüğe girişinin 24'inci yıldönümünde Nilüfer Belediyesi ve Çocuk Hakları Kültür Sanat Derneği anlamlı bir faaliyete imza attı. Konak Kültürevi'nde "trafik kazaları" konulu konferans düzenlendi ve ardından bu konuyla ilgili 9 üniversite öğrencisinin hazırladığı belgesel seyredildi. Belgeselde Bursa'nın Nilüfer ilçesinde 4 yıl önce trafik kazasında okul arkadaşı ile birlikte can veren 15 yaşındaki Ezgi Nil Topuz'un ardında bıraktığı büyük acı konu edildi.

Yolda karşıdan karşıya geçmek isterken bir minibüsün çarpması sonucu Fatih Lisesi öğrencileri Ezgi Nil Topuz ve Didem Çakar'ın hayatını kaybetmesinden çok etkilenen Anadolu Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencisi Okan Temizarabacı ile 8 arkadaşı, bu kazayı belgesel haline getirdi. Okan Temizarabacı'nın yönetmenliğini yaptığı 34 dakikalık belgeselde 2004 yılında 8 yaşındaki kızları İlay'ı trafik kazasında kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Zeynep ve Saffet Topuz'un, 2010 yılında bu defa büyük kızları Ezgi Nil Topuzu'un yine kazada ölmesiyle katlanan acıları kendi ağızlarından anlatılıyor.

İki çocuğunu da trafik kazasında kaybeden bir anne ve babanın yaşadıkları solandaki izleyicilere de duygu dolu anlar yaşattı. Salondakilerin gözyaşlarını tutamadığı belgeselin ardından Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Önder Dülger, Bursa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Avukat Nevin Canbaz ve Nilüfer Belediyesi Başkan Danışmanı Trafik Planlama Mühendisi Emel Yorulmaz'ın konuşmacı olarak katıldığı 'trafik kazaları' konulu konferans düzenlendi. Konuşmaların ardından projeye katkıda bulunanlara plaket verildi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çocuk Hakları Günü Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title