Haberler

Yolcuların Silahlı Kavga Paniği Güvenlik Kamerasında

Zonguldak'ta, yolcu taşıma ücretinde indirime giden özel halk otobüsü firmasının çalışanları ile dolmuş şoförleri arasında dün akşamki kavganın güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı.

Zonguldak'ta, yolcu taşıma ücretinde indirime giden özel halk otobüsü firmasının çalışanları ile dolmuş şoförleri arasında dün akşamki kavganın güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı. Kurusıkı tabanca, sopa ve bıçak kullanılan kavgayı otobüsten izleyen yolcuların panik içinde ağlayıp koltukların arasına saklanmaları görüntüye yansıdı.

Yolcu taşıma ücretini 1 lira 20 kuruştan 70 kuruşa indiren özel halk otobüsü firması ile buna tepki gösteren ve 1 lira 25 kuruşa yolcu taşıyan dolmuşçu esnafı arasındaki gerginlik, dün akşam kavgaya dönüştü. Bir grup dolmuş şoförü, Yeşilmahalle hattında çalışan firmaya ait bir otobüsü durdurdu. Dolmuş şoförleri ile başka bir araçla otobüsü takip eden firma çalışanları arasında kavga çıktı. Kurusıkı tabanca, sopa ve bıçak kullanılan kavgada dolmuş şoförü 29 yaşındaki Murat Çebi ve muavini 24 yaşındaki Korhan Ali Erdem, bıçaklanarak yaralandı.

Polisin 3 kişiyi gözaltına almasıyla sonuçlanan kavganın güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı. Otobüsün içindeki güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, dolmuş şoförleri ile firma çalışanları otobüsün yanında birbirine girerken, içerideki yolcuların panik içinde ağladığı görülüyor. Yolculardan bazıları da soğukkanlılığını koruyarak diğer yolcuları sakinleştirmeye çalışıyor. Bir yolcu ise 155'i arayarak silahlı kavga olduğunu bildiriyor. Aralarında çocukların da bulunduğu yolcular, kurusıkı tabancayla ateş edildiğinde ise korkudan eğilip koltukların arasına saklanıyor.

2 arkadaşlarının yaralanıp hastanede tedavi altına alındığını öğrenen diğer dolmuş şoförleri, dün akşam firmanın kent merkezinde bulunan durağının önünden geçen yolu araçlarıyla ulaşıma kapatıp olayı protesto etmişti. Yaklaşık 50 dolmuşçunun 1 saat süren eyleminin ardından yol yeniden ulaşıma açılmıştı. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title