Haberler

Yolcu Üzerimde Bomba Var Dedi, Polis Uçağa Operasyon Düzenledi

Haber-Kamera İbrahim YILDIZ - Hüseyin ASLIYÜCE İstanbul DHA

Türk Hava Yolları'nın Ankara-İstanbul seferini yapan yolcu uçağında bir yolcunun Üzerimde bomba var demesi üzerine panik yaşandı. Zanlı, Özel Harekat ekiplerinin uçağa düzenlediği operasyon sonucu yakalanarak gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Ankara-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları'nın TK-2159 sefer sayılı TC-JVA kuyruk tescilli Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, 145 yolcusuyla Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan havalandı. Uçak havadayken yolculardan birinin Üzerimde, sağımda, solumda patlayıcı bomba var sözleri üzerine, kabin görevlileri durumu uçağın kaptan pilotuna bildirdi. Kaptan pilot, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi ile irtibata geçerek acil iniş için izin istedi. Güvenlik güçleri, itfaiye ve ambulans ekipleri apronda hazır bekletilirken, uçak saat 18.00'de Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı.

ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ OPERASYON DÜZENLEDİ

Uçak inişin hemen ardından polis ekipleri eşliğinde güvenli bir park alanına çekildi. Özel Harekat polislerinin yaptığı operasyonda, zanlı gözaltına alınarak Terörle Mücadele Şubesi ekiplerine teslim edildi. Uçakta bulunan diğer yolcular da tahliye edildi.

ÜZERİNDEN BİR ŞEY ÇIKMADI

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Uçaktaki bütün yolcularımız sağlıklı bir şekilde tahliye edildi. Şahıs ele geçirildi. Sorgusu devam edecek. Elimizde net bir bilgi yok. Özel Harekat ekipleri şahsı uçaktan aldı ve bizim Terörle Mücadele ekipleri arkadaşlarıma teslim etti. Şahsın üzerinde herhangi bir şey çıkmadı. Mühim olan, yolcularımızın sağlıklı bir şekilde tahliyelerini sağladık. Hiçbir kimsenin burnu kanamadan olayı sonuçlandırdık dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Hava Yolları Boeing Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

sevim n.:

THY başarısıyla birilerine korku salmaya devam ediyor. . Umarım yaptığı cezasız kalmaz. .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title