Haberler

Yolcu Kapasitesiyle İki İlin Nüfusunu Katlayacak

Deniz üzerine inşa edilen dünyanın ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin ilk havaalanı olma özelliği taşıyan Ordu Giresun Havaalanı, 2 milyon yolcuyla iki ilin nüfusundan fazla vatandaşa hizmet edecek Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: "Deniz üzerinde inşa edilen havaalanı 750 bin nüfuslu Ordu ve 450.

GÜLTEKİN YETKİN - Deniz üzerine inşa edilen dünyanın ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin ilk havaalanı olma özelliği taşıyan Ordu- Giresun Havaalanı yılda 2 milyon yolcuya hizmet edecek.

Yapımına 2011 yılında başlanan Ordu-Giresun Havaalanı'nda inşaat çalışmaları hızla sürerken, havaalanının 2014 yılı sonuna tamamlanması hedefleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kayıtlarına göre 731 bin 452 nüfusa sahip Ordu ve 425 bin 007 nüfuslu Giresun'a hizmet edecek havaalanı, yılda 2 milyon yolcu kapasitesiyle neredeyse iki ilin nüfusunu ikiye katlayacak.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu- Giresun Havaalanı'nın tüm siyasetçilerin ve devlet adamlarının örnek gösterdiği modern bir havaalanı olduğunu belirtti.

"Havalimanının bu hale gelmesine vesile Sayın Başbakanımız ve hükumetimizdir" diyen Yılmaz, havaalanından yılda 2 milyon yolcu taşınmasının beklendiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Deniz üzerinde inşa edilen havaalanı 750 bin nüfuslu Ordu ve 450 bin nüfuslu Giresun illerine hizmet edecek ama yılda 2 milyon yolcu taşınması bekleniyor. Zira iki ilin, il nüfusu dışında başta İstanbul olmak üzere dünyanın bir çok yerine yayılmış çok yoğun bir nüfusu var. Ordu ve Giresun'u bir araya topladığımızda tahmin ediyorum 3 milyona yakın dünyada yaşayan vatandaş vardır. Dolayısıyla 2 milyon rakamını bu şekliyle tavsiye edebiliriz. Ordu-Giresun Havalimanı'nın tamamlanmasını herkes gibi bizler de sabırsızlıkla bekliyoruz. İnşallah hayal olan bu proje önümüzdeki aylarda hizmete girecek. Şimdiden Ordu ve Giresunlulara hayırlı olsun."

Yılmaz, üst yapının 29 Ekim'de tamamlanacağını hatırlatarak, "Pist 29 Ekim'de açılacaktı, uçakların inme aşaması gerçekleşecekti fakat tam teşekküllü, her yönüyle tamamlanmış bir havalimanı istedik. Tahmin ediyorum yıl sonunu bulacak gibi. Başbakanımız da geçen hafta havaalanının yıl sonu açılacağını söylemişti" dedi.

Ordu-Giresun Havaalanı Üst yapı Proje Müdürü Yüksel Kahraman ise üst yapı çalışmaları kapsamında terminal binasında çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Terminal binasının yaklaşık 14 bin 230 metrekare oturum alanı olan 5 bloktan oluştuğunu belirten Kahraman, şunları kaydetti:

"E blok betonarmesi bitti duvar imalatını yapıyoruz. Yandaki D blokun da kalıp imalatları bitti, demir donatısı yapılıyor. Dört gün içerisinde kat betonunu dökeceğiz. C, B, A blokların temel imalatları bitti, eksikliklerimiz az kaldı. Tesisin en son blokunun şu an itibariyle radye betonu bitmek üzere. Deniz seviyesinin altında imalatlarımız var, bunları yapabilmek için su izolasyonu yapmamız gerekiyor. Suyun içerisinde su izolasyonu yapmaya çalışıyoruz." - Ordu

Kaynak: AA / Yerel

Alaaddin Yılmaz Giresun Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title