Haberler

Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ağar Açıklaması

Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, "Kimsenin çıtası yükselsin diye değil, devletimizin çıtasının yükselmesi için inadına çalışacağız. Bize çalışmıyor gözüyle bakanları da mahcup edeceğiz.

Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, "Kimsenin çıtası yükselsin diye değil, devletimizin çıtasının yükselmesi için inadına çalışacağız. Bize çalışmıyor gözüyle bakanları da mahcup edeceğiz." dedi.

Ağar, Samsun'daki bir kafede Karayolları 7. Bölge Müdürlüğünde kadroya alınan işçilerle bir araya gelerek, taşeron işçilerin kadroya alınmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Taşeron sorununun 1980'li yıllardan bu yana var olduğuna dikkati çeken Ağar, son yıllarda kamunun küçülmeye başladığını ancak işlerinin arttığını söyledi.

Karayollarında 6 bin 500 çekirdek işçi sayısının alımlarla 21 bine çıktığını, emekli olanların ardından ise bu sayının 18 bin 500'e düştüğünü bildiren Ağar, ülkenin nüfusu ile yol ağının artmasına rağmen işçi sayısının yeterince artmamasını eleştirdi.

Eskiden tek yönlü yollar olduğuna, şimdi ise ülkenin dört bir yanının duble yollarla donatıldığına işaret eden Ağar, "Bu ne demektir? İş iki katını çıkmış demektir. Bizim de çalışan sayımızın artması lazım. Madem duble yollar, oto yollar oldu, işler çoğaldı ama işler çoğaldıkça ihaleye verildi. Kamu ve Karayolları çok önemli. Karayolları bu ülkede en iyi hizmeti götüren bir teşkilat. Karayolları, ülkenin bir ucundan bir ucuna ulaşımı sağlayan teşkilatımızdır." diye konuştu.

Kamuda işçinin verimli çalışmadığını söyleyenlerin inadına çok çalışması gerektiğini anlatan Ağar, şöyle devam etti:

"Sen işçiye iş vermiyorsan, işçinin yapacağı işi ihaleye veriyorsan, işçiyi de oturtuyorsan 'çalışmıyor' demeye hakkın yok. İşçi ne bölge müdürü için ne de sendika için çalışıyor. Biz devletimiz için çalışıyoruz. Biz olmazsak devlet olur mu? Elbette olmaz. Demek ki kendi işimizi yapıyoruz. Kendi işimizi yaparken ücretimizi de alıyoruz. Kimsenin çıtası yükselsin diye değil, devletimizin çıtasının yükselmesi için, inadına çalışacağız. Bize çalışmıyor gözüyle bakanları da mahcup edeceğiz. 'Demek ki işçiler iş verdiğimiz zaman çalışıyormuş' dedirtmemiz lazım."

Ağar, intibak çalışmalarının kasım ayında tamamlanacağını, çalışma pozisyonlarıyla ilgili bölümün ise mart ayında son bulacağını dile getirerek, "Kamuda kadro bekleyen taşeron işçilerle ilgili çalışma rafa kaldırılmadı. 15 Temmuz darbe girişimi bu işi biraz geriye attı. Görüşmelerimiz devam ediyor. Bu işin 2017 yılı içerisinde çözüleceğine inanıyoruz." dedi.

Kamunun güçlenmesiyle terör olaylarının da önüne geçileceğini belirten Ağar, "Kamuda hiçbir terör örgütü barınamaz ama özel sektörde terör örgütü istediği gibi barınır. Trabzon Maçka'da polis öldürülür mü? Oradaki yolları yapan kim? Taşeron. Çalışanların nereden geldiği belli değil. O yolları Karayolları işçisi yapsın, bir tane terör örgütü orada barınabilir mi? Biz jandarma gibi dağın, yolun her tarafında varız." ifadesini kullandı.

"15 Temmuz başarılı olsaydı belki çoğunluğumuz hayatta yoktuk"

Ağar, 15 Temmuz darbe girişimiyle ülkenin büyük bir felaket atlattığını, milletin dik duruşu sayesinde ülkenin hainlere teslim edilmediğini vurgulayarak, "15 Temmuz başarılı olsaydı belki çoğunluğumuz hayatta yoktuk. Bir Türk askeri, Türk milletine mermi atar mı? Bizim paramızla alınan savaş uçaklarıyla onurumuz olan Türkiye Büyük Millet Meclisine bomba atar mı? 12 Eylül ve 1960 ihtilalinde bile böyle hain bir darbe girişimi görmedik." diye konuştu.

Terör örgütü FETÖ'ye karşı herkesin uyanık olması gerektiğinin altını çizen Ağar, "FETÖ'nün rahat durduğunu düşünmüyorum. Başarılı olamadıklarından dolayı içlerini yiyorlardır. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun, geçiş döneminde el birliği, gönül birliği yaparak, omuz omuza vererek bu ülkenin bekası için hep birlikte olacağız. Aksi halde başımıza çok belalar gelir." değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıya Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin, Yol-İş Sendikası şube başkanları ile işçiler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Türk İş Türkiye Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title