Haberler

Çanakkale'de Yol Çalışması Sırasında İnsan Kemikleri Bulundu

Güncelleme:

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde yol yapım çalışmaları sırasında bulunan insan kemikleri, belediye ekipleri tarafından mezarlığa götürüldü.

Çanakkale'nin Lapseki İlçesi'ndeki yol yapım çalışmaları sırasında insan kemikleri bulundu. Toplanan kemikler, belediye ekipleri tarafından şehir mezarlığına götürülüp, gömüldü. Kemiklerin bulunduğu yerin daha önce mezarlık olduğu belirtildi.

Karayolları tarafından bugün Çanakkale-Bursa Karayolu'ndaki yol çalışmaları sırasında yapılan kazılarda insan kemiklerine rastlandı.

YOL ÇALIŞMASI SIRASINDA BULUNDU

Dağınık halde bulunan kafatası parçaları, çene ve el ve ayak kemikleri belediye ekipleri tarafından tek tek toplandı. Daha önce de karayolunun Atatürk Caddesi'ndeki yol çalışmaları sırasında insan kemikleri bulunmuştu. Yine bulunan kemikler belediye ekipleri tarafından tek tek özenle naylon poşet içerisine toplanıp, ilçe mezarlığına götürüldü. Kemikler burada kazılan bir mezara gömüldü.

TOPLANAN KEMİKLER ŞEHİR MEZARLIĞINA GÖMÜLDÜ

AK Partili Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz "Bölge geçmişte şehir mezarlığı varmış. Mezarlığın bir kısmı da şehitlikmiş. 1960'lı yılların başlarında, yol çalışmaları sırasında mezarlık kapatılıp, yolun altında kalmış. Zaman zaman bu tür yol yapım çalışmaları sırasında kemikler çıkabiliyor. Belediye yol çalışmaları veya kazı çalışmaları sırasında çıkan kemikleri şehir mezarlığında yaptığımız özel bir yere gömüyoruz. Kazı çalışmaları sırasında insan kemiklerinin çıkması hoş bir şey değil fakat Lapseki'de 2 bin 500 yıldır insanlar bir şekilde yaşamını sürdürmüş. Bu nedenle şehrimizin yarısı SİT alanı içinde kalıyor" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Lapseki Politika Güncel Haberler

title