Haberler

Yol Bisiklet Balkan Şampiyonası' Edirne'de Start Aldı

Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, Bisiklet Federasyonu, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü ve Edirne Bisiklet Kulübü Derneği’nin (EBİS) katkılarıyla organize edilen ‘Yol Bisiklet Balkan Şampiyonası’ Edirne’de start aldı.

Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, Bisiklet Federasyonu, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü ve Edirne Bisiklet Kulübü Derneği'nin (EBİS) katkılarıyla organize edilen 'Yol Bisiklet Balkan Şampiyonası' Edirne'de start aldı.

5-6 Eylül 2015 tarihlerinde yapılacak olan şampiyonunun ilk gününde 11 ve 23 kilometrelik zamana karşı iki ayrı kategoride ter döken bisikletçiler Pazar günü ise 132 kilometrelik etapta pedal çevirecek.

9 ülkeden 78 sporcunun katıldığı şampiyonanın ilk günü sabah saat 08.30'da Talatpaşa Caddesi üzerinde zamana karşı gerçekleştirilen yarışlarla başladı. Bulgaristan, Yunanistan, Arnavutluk, Moldova, Güney Kıbrıs Rum kesimi, Sırbistan, Bulgaristan, Türkiye, Romanya ve Kosova'dan bisiklet takımlarının katıldığı yarışların ilk gününde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Zekeriya Bayrak, tüm sporculara başarılar dileyerek ilk startı verdi.

Startın ardından, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Zekeriya Bayrak, şampiyona hakkında konuşarak, "Bisikletçilerimiz birinci günü buradan Kapıkule yoluna gidecekler, TT yarışları dediğimiz zamana karşı yarış yapacaklar. Pazar günü de mesafe yarışları gerçekleştirilecek. O da Uzunköprü tarafına gidilecek. Tüm sporculara başarılar dileriz" ifadelerini kullandı.

"BİSİKLET SPORU ADINA ÇOK MUTLUYUM"

EBİS Başkanı Sadi Çalışkan ise Edirne'de bu denli büyük bisiklet yarışının en son 1960'larda yapıldığını hatırlatarak, "Bugün gerçekten tarihi bir gün. Çünkü bu şampiyona en son 40 yıl önce yapılmış. Bu Edirnemiz için çok büyük bir değer. Burada da Edirne'nin yerel yönetimleri çok büyük hassasiyetlerini gösterdiler. Onlara da çok teşekkür ediyoruz EBİS olarak. Her şey çok iyi gidiyor. Bu Edirne için büyük bir başlangıç oldu. İnşallah önümüzdeki yıllarda Cumhurbaşkanlığı bisiklet turunun bir etabını da Edirne'ye getiririz. Çünkü bu tarihi bir yarış. 1960'larda Edirne-İstanbul arası koşulmuş. Bisiklet sporu adına çok mutluyum, teşekkür ediyorum" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Edirne Belediyesi Bulgaristan Eylül Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title