Haberler

Yoksulluk ve Diyabet Çocukları Tehdit Ediyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Diyabet hastası Ahmed Ebu Tahun ile röprotaj- Hayfa Derneğinin kurucu üyelerinden Avni Şuveyh ile röprotaj- Ranya Ebu Tahun ile röprotaj- Diyabet hastası Muhammed el-Ceru ile röprotaj Gazze'de diyabetli çocuklar sağlık sektöründeki imkanların yetersizliği ve fakirlik nedeniyle tedavilerini olması gerektiği gibi sürdüremiyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Diyabet hastası Ahmed Ebu Tahun ile röprotaj- Hayfa Derneğinin kurucu üyelerinden Avni Şuveyh ile röprotaj- Ranya Ebu Tahun ile röprotaj- Diyabet hastası Muhammed el-Ceru ile röprotaj Gazze'de diyabetli çocuklar sağlık sektöründeki imkanların yetersizliği ve fakirlik nedeniyle tedavilerini olması gerektiği gibi sürdüremiyor. AA muhabirine konuşan Gazze'deki Abdulaziz er-Rantisi Çocuk Hastanesi Endokrinoloji Bölümü Başkanı Cemil el-Behnesavi, insülin ve şeker ölçüm çubuğu eksikliği nedeniyle Gazze'deki diyabetli çocukların gerçek bir tehditle karşı karşıya olduklarını belirtti. Behnesavi, "Fakirlik nedeniyle ailelerin çoğu düzenli olarak şeker ölçüm çubuğu alamıyor. Kandaki şeker seviyesini öğrenmeden insülin enjekte ettikleri için bu durum çocuklarının hayatını tehdit ediyor" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title