Haberler

Türk-İş: Açlık Sınırı Bin 375, Yoksulluk Sınırı 4 Bin 478 Lira

Güncelleme:

Türk-İş'e göre, Ankara'da gıda enflasyonu Mayıs'ta yüzde 0.87 azaldı, yoksulluk sınırı 4,478 TL oldu.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Ankara'da hesaplanan gıda enflasyonun Mayıs ayında sebze fiyatlarındaki gerileme öncülüğünde yüzde 0.87 azaldığını, dört kişilik ailenin açlık sınırının 1,375 lira, yoksulluk sınırının ise 4,478 lira olduğunu açıkladı.

GEÇEN AY DAHA DÜŞÜKTÜ

Geçen yıl Mayıs ayında açlık sınırı 1,349 lira, yoksulluk sınırı 4,395 lira, bir önceki ay ise açlık sınırı 1,387 lira, yoksulluk sınırı 4,518 lira idi.

Türk-İş aylık raporuna göre, Mayıs ayı itibarıyla, Ankara'da yaşayan dört kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1.9 arttı.

GIDA HARCAMASI GERİLEDİ

Türk-İş verilerine göre sebze ortalama fiyatı geçen ayki 3.53 TL'den 3.24 TL'ye gerileyerek gıda enflasyonundaki gerilemede önemli rol oynadı.

Türk-İş hesaplamasına göre, sağlıklı ve dengeli beslenebilmek için dört kişilik bir ailenin yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı bu ay bir önceki aya göre 12 TL geriledi.

TÜİK'in aylık enflasyon verilerini açıklama tarihinden bir hafta önce açıklanan Türk-İş raporu, TÜİK enflasyon tahminlerine dair göstergelerden biri olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Türkiye Türk İş Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500

Yorumlar (60)

Adınızı Yazın:

biz fasfakiriz o zaman

23
0
yanıtYanıtla
ahmet:

herkes seçimini yaşar.

15
0
yanıtYanıtla
Farklı Bakış:

Biz ekonomide dünya sıralamasında yükseliyoruz derken vatandaş YOKSULLUK SINIRININ ALTINA DEMİR ATTI. Hadi bakalım eşi çalışmayan bir adama 3 çocuk yap talimatı vermek kolayİYİDE BUNLARI NASIL DOYURACAK. YOKSA SİZE OY VERİP MAKARNA KÖMÜR MÜ ALACAK.

14
1
yanıtYanıtla
ÖNCE VATAN:

DOGRU DIBINE DEMIR ATMIS O YÜZDEN ASGARI MAAS ILE CALISANIN CEBINDE 3 BIN LIRALIK TELEFON 4 BIN LIRA OLSUN BIZ UZAYA CIKMAK ISTERIZ

yanıt0
yanıt5
türkiye:

AKP YE ATIP TUTMAYIN RTE BİR DÜNYA LİDERİDİRBU TERÖR BELASI BİR NİHAYETE ERSİNSİZ O ZAMAN GÖRÜN TÜRKİYEYİEKONOMİSİ GÜLÇÜ GENÇ NUFUSUGELECEĞİ PARLAK BİR TÜRKİYEÖLMEZ SAĞ KALIRSAK HEP BERABER GÖRECEĞİZ İNŞAALLAH

7
7
yanıtYanıtla
RTE:

aslında tl banknotların üzerinde RTE resmini koymaları lazım

yanıt6
yanıt7
hayattayım:

1100 lira maaşla çalışıyorum yoksulluğu geçtim açlık sınırınında altındayım oy moy da vermedim x kişisine ne diyeyim yaa desem ne olacak duyan yok ki :(

12
1
yanıtYanıtla
kusura bakma:

ben ad . yorum yaptım. birader ksura bakma ama yaşın 25-30 falansa 1100 lira kadar az maaş almak biraz senin hatan. bu maaşı yükseltmek için ne yaptın vasfın varmı ??

yanıt1
yanıt7
pillow fighter:

anaaaaa, ben fakirmişim ya gardaş, hemi de fasfakir :((

12
1
yanıtYanıtla
fırat:

yani buda demektirki asgari ücretli ne açlık nede yoksulluk sınırında ölüm sınırında vah halimize

13
0
yanıtYanıtla
Tüm 60 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title