Haberler

Yoksulluk Rakamları 24 Tl, Açlık Rakamları İse 33 TL Yükseldi

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen), Aralık ayında yoksulluk rakamlarının 24 TL, açlık rakamlarının ise 33 TL birden arttığını belirtti.

Bem-Bir-Sen AR-GE Birimi tarafından Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verileri baz alınarak hazırlanan 2013 yılı Kasım ayı asgari gıda harcaması (açlık sınırı) ve asgari geçim haddi (yoksulluk sınırı) rakamları açıklandı.

Kasım ayında yükselmeye başlayan açlık ve yoksulluk rakamlarındaki tırmanışın, Aralık ayında tavan yaptığı belirtilen açıklamada, "Aralık ayında yoksulluk rakamları 24 TL'ye, açlık rakamları ise 33 TL birden arttı. 2013 yılı Kasım ayında bin 74 TL olarak gerçekleşen açlık sınırı, Aralık ayında bin 98 tl olarak gerçekleşti. Kasım ayında 2 bin 885 TL olarak gerçekleşen yoksulluk rakamları ise 33 TL'lik bir artışla, 2 bin 913 TL olarak kayıtlara geçti" denildi.

-"EN YÜKSEK ARTIŞ GIDA VE ALKOLSÜZ İÇECEKLERDE YAŞANDI"-

TÜİK'in Aralık ayına ilişkin Tüketici Fiyatları Endeksi'ne (TÜFE) göre, aylık en yüksek artış yüzde 1.46 ile gıda ve alkolsüz içecekler grubunda gerçekleşti.

Açıklamada, ana harcama grupları itibariyle 2013 yılı Aralık ayında endekste yer alan gruplardan ulaştırmada yüzde 1.10, konutta yüzde 0.89, lokanta ve otellerde yüzde 0.81, sağlıkta yüzde 0.78 artış gerçekleştiği belirtildi.

-"EN FAZLA DÜŞÜŞ ALKOLLÜ İÇECEK VE TÜTÜNDE YAŞANDI"-

Aylık en fazla düşüş gösteren grup yüzde 2.66 ile alkollü içecekler ve tütün oldu. Ana harcama grupları itibariyle 2013 yılı Kasım ayında endekste yer alan gruplardan alkollü içecekler ve tütünde yüzde 0.64, haberleşmede yüzde 0.41 ve ulaştırmada yüzde 0.08 düşüş gerçekleşti.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Türkiye İstatistik Kurumu Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title